MEDIA

Μαρία Ιωαννίδου: Η εξομολόγηση για τον καρκίνο - «Έκανα χημειοθεραπείες που με τσάκισαν»

Μαρία Ιωαννίδου: Η εξομολόγηση για τον καρκίνο - «Έκανα χημειοθεραπείες που με τσάκισαν»
GLOMEX

Η Μαρία Ιωαννίδου αποκάλυψε πώς βίωσε την περιπέτειά της με τον καρκίνο του μαστού.

Η Μαρία Ιωαννίδου ήταν καλεσμένη το μεσημέρι της Τρίτης 13 Ιουνίου, στην εκπομπή «Ζήσε Αλλιώς»

Η ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην μάχη που έδωσε με τον καρκίνο και συγκλόνισε.

«Εμένα με είχαν ετοιμοθάνατη, ότι φεύγω. Είμαι αμελής άνθρωπος, είμαι στα σύννεφα. Δεν έκανα τον ετήσιο έλεγχο για τον μαστό. Και ξαφνικά το θυμήθηκα και πήγα. Ακούω κάτι κραυγές από το ιατρείο και έλεγαν “Τι έκανες;”. Ένα χρόνο μου διέφυγε να κάνω τη μαστογραφία μου και είχε μεγαλώσει λίγο έως πολύ. Μου είπε ο γιατρός “Μαρία Ιωαννίδου, λυπάμαι που σε γνωρίζω σε τέτοιες συνθήκες;”. Λέω “Τι έχω;”. Μου είπε ότι έχω όγκο και ότι πρέπει να κάνω μαστεκτομή», ανέφερε αρχικά η Μαρία Ιωαννίδου.

«Του είπα “Είμαι νέα, είμαι καλλιτέχνης, τον χρειάζομαι τον μαστό μου, δεν θα μου τον κόψετε. Μόνο αν βρείτε ότι είναι σε επικίνδυνο σημείο ο όγκος”. Το έχω ολόκληρο το στήθος μου. Έχω τον πρώτο λόγο. Ήταν καλοήθης, δεν ήταν μεταστατικός και δεν έχει μεγαλώσει πολύ», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Έχω κληρονομικότητα. Η μαμά μου πέθανε νέα και πέθανε από αυτό, καρκίνο του μαστού. Το περίμενα. Ήμουν στη θάλασσα, είδα ένα γρουμπαλάκι και λέω “καλώς όρισες”. Το περίμενα λόγω κληρονομικότητας. Έκανα χημειοθεραπείες που με τσάκισαν. Καθόμουν στο μπαλκόνι του σπιτιού μου 24ωρα. Πονούσα, δεν μπορούσα να φάω, έκανα εμετούς πολλούς. Ήμουν 45 κιλά γιατί δεν έτρωγα. Δεν έδινα σημασία και έλεγα ότι θα γίνω καλά και πότε θα πάω στο θέατρο. Σε όλα τα θέματα η ψυχολογία μου ήταν ψηλά. Έκανα επέμβαση στο μαστό μου και μετά από μια βδομάδα πήγα και χόρεψα. Μία βδομάδα μετά και κρυφά από τον γιατρό. Μου κακοφάνηκε απλά. Θύμωσα, αλλά δεν έκλαψα. Έλεγα “όχι, δεν θα σου χαρίσω ούτε ένα δάκρυ. Να φύγεις από τη ζωή μου, δεν ανήκεις σε εμένα. Θέλω να παίξω και βιάζομαι”. Έκανα πολλές χημειοθεραπείες, κοντά στις 40», εξομολογήθηκε στο τέλος η Μαρία Ιωαννίδου.