MEDIA

Η γη της ελιάς - Spoiler: Τι θα δούμε αυτή τη βδομάδα - Ο Λυκούργος ζητά διαζύγιο από τη Χάιδω

Η γη της ελιάς - Spoiler: Τι θα δούμε αυτή τη βδομάδα - Ο Λυκούργος ζητά διαζύγιο από τη Χάιδω

Η γη της ελιάς - Spoiler: Ο γάμος του Ισίδωρου με την Αμαλία προκαλεί αναταραχή στην οικογένεια Βρεττάκου.

Η σειρά του MEGA «Η γη της ελιάς» επιφυλάσσει εκπλήξεις στα επόμενα επεισόδια. Ο Βαγιάκος αποδεικνύεται τσιράκι του Δημοσθένη. Η Αρετή μαθαίνει την πραγματική ταυτότητα της Αριάδνης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Κυριακή 12 Νοεμβρίου, είδαμε ότι οι προσπάθειες του Στάθη να πείσει τη Βασιλική ότι η Αριάδνη είναι κόρη ενός φίλου του από τον στρατό δεν είχαν αποτέλεσμα. Λάδι στη φωτιά ρίχνει όμως και η Αρετή, διαδίδοντας ότι ο Στάθης έχει ερωτική σχέση με το νεαρό κορίτσι. Στο μεταξύ, στο σπίτι των Βρεττάκων επικρατεί αμηχανία, καθώς η οικογένεια μαθαίνει πως ο Ισίδωρος νυμφεύτηκε την Αμαλία. Έτσι, ο Μάνος και η Μαρίνα αποφασίζουν να μετακομίσουν.

Η Θεοδώρα μίλησε στη Μαργαρίτα για τη σχέση της με τον Παρασκευά ενώ ο Χρήστος και η Αφροδίτη ανακοίνωσαν στον Λυκούργο, την Ισμήνη και τον Κωνσταντίνο ότι πρόκειται να παντρευτούν.

Επεισόδιο 42 (Δευτέρα 13 Νοεμβρίου)
Ο Στράτος (Νίκος Σαμουρίδης) εντοπίζει την Αριάδνη κι είναι έτοιμος να τη χτυπήσει. Χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση του Στάθη όμως η κοπέλα σώζεται και ο Στράτος οδηγείται στη φυλακή. Η Αμαλία προτείνει στον Μάνο και τη Μαρίνα να μείνουν στο σπίτι όλοι μαζί, καθώς η αποχώρηση της μικρής Αγγελικής θα στεναχωρήσει πολύ τον Ισίδωρο. Η Μαργαρίτα και η Αθηνά ετοιμάζονται να φύγουν για το Σούνιο και πιέζουν τη Χάιδω να τις ακολουθήσει. Ο Κωνσταντίνος γίνεται έξαλλος από τον τρόπο με τον οποίο ο Άρης πλησιάζει την Ισμήνη και την προειδοποιεί να έχει τον νου της. Ο Λυκούργος, άθελά του, γίνεται μάρτυρας «ιδιαίτερων» στιγμών ανάμεσα στον Παρασκευά και την Ειρήνη. Η Αρετή πασχίζει να μάθει πληροφορίες για την Αριάδνη, ενώ η Ασπασία επιμένει πως είναι απλά κόρη ενός φίλου του Στάθη. Η Άννα χάνει το ρολόι της και κλαίει απαρηγόρητη. Η Ξένια ειδοποιεί τον Δημοσθένη πως κάτι δεν πάει καλά με την εγκυμοσύνη της κι εκείνος τρέχει κοντά της. Ο Κουράκος εκφράζει για μια ακόμη φορά τη ζήλια του προς τη Δήμητρα.

Επεισόδιο 43 (Τρίτη 14 Νοεμβρίου)
Η απόφαση του Λυκούργου να πάρει διαζύγιο σοκάρει τη Χάιδω και η Μαρία, η Αθηνά και η Μαργαρίτα προσπαθούν να την παρηγορήσουν. Ο Κουράκος εκνευρίζεται καθώς μια υποτιθέμενη πληροφορία για διακίνηση ναρκωτικών αποδεικνύεται ψευδής. Αγνοεί φυσικά πως ο Βαγιάκος είναι τσιράκι του Δημοσθένη και αυτός τον ειδοποίησε έγκαιρα. Ο Άρης με την Ισμήνη φτάνουν στην Αθήνα και ο Κωνσταντίνος κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα. Ο Λυκούργος αντιλαμβάνεται πως ο Παρασκευάς παίζει σε διπλό ταμπλό και προσπαθεί να τον νουθετήσει. Ο Μάνος και η Αριάδνη συναντιούνται στο ανθοπωλείο και η Μαρίνα πιάνει κάτι ερωτικό στην ατμόσφαιρα. Ο Στάθης αρχίζει να δένεται με την κόρη του και της προτείνει να μείνει μόνιμα μαζί του στη Μάνη.

Επεισόδιο 44 (Τετάρτη 15 Νοεμβρίου)
Η συμπεριφορά της Μαρίας είναι αλλόκοτη και η Αθηνά είναι σίγουρη πλέον πως κάτι κρύβει. Η Βασιλική καλεί σε τραπέζι τον Στάθη με τη Αριάδνη και ο Παρασκευάς προσπαθεί να καταλάβει αν υπάρχει κάτι ερωτικό ανάμεσά τους, ενώ παράλληλα δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον προς τη νεαρή κοπέλα. Ο Αποστόλης κάνει μια κίνηση προς τη Φιλιώ και η αντίδρασή της τον σοκάρει. Η Ασπασία βάζει φιτιλιές στον Γιώργη λέγοντάς του ότι είχε καλέσει στο σπίτι της τη Δήμητρα και τον Ορέστη για να φάνε μαζί. Ο Στάθης βρίσκει μία ευκαιρία για να αγοράσει κάποια ελαιόδεντρα και, αφού κάνει κουβέντα με τον Μάνο γι’ αυτό, αποφασίζει να προχωρήσει με την επένδυση. Μετά από πολύ κόπο, η Αμαλία καταφέρνει να «τουμπάρει» την Αγγελική κι επιτέλους το κλίμα στο σπίτι φτιάχνει. Στο μεταξύ, ο Ισίδωρος ενημερώνει τον Μάνο πως έχει κάνει προγαμιαίο συμβόλαιο με την Αμαλία και δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τα περιουσιακά. Η Αρετή βρίζει την Αριάδνη καταμεσής του δρόμου κι εκείνη της αποκαλύπτει το μεγάλο μυστικό της.

Επεισόδιο 45 (Πέμπτη 16 Νοεμβρίου)
Η Αρετή μένει άναυδη με την αποκάλυψη. Μεταφέρει το νέο στη Βασιλική η οποία τα χάνει όταν συνειδητοποιεί πως εκείνη και η Αριάδνη είναι αδελφές. Η Αθηνά παρακολουθεί τη Μαρία και τη βλέπει να μπαίνει σ’ ένα ακριβό αυτοκίνητο. Οι ετοιμασίες για τον γάμο της Αφροδίτης και του Χρήστου συνεχίζονται, αλλά ο Λυκούργος εντοπίζει κάποια ύποπτα βλέμματα ανάμεσα στον ανιψιό του και την Αριάδνη. Ο Ορέστης γίνεται μάρτυρας διακίνησης ναρκωτικών κι αποφασίζει να το διερευνήσει. Ο Άρης προσεγγίζει ερωτικά την Ισμήνη. Η Αριάδνη ανακοινώνει στον Στάθη ότι θα μείνει μόνιμα στη Μάνη. Την ίδια ώρα, η Αρετή πηγαίνει να προλάβει τα νέα στην Ιουλία, η οποία όμως την αιφνιδιάζει αποκαλύπτοντάς της την αλήθεια.

Επεισόδιο 46 (Παρασκευή 17 Νοεμβρίου)
Η Αρετή ζει στιγμές δόξας, αφού πλέον νιώθει δικαιωμένη απέναντι σε όσους την έλεγαν τρελή, και αμέσως διαδίδει παντού την είδηση ότι η Αριάδνη είναι κόρη του Στάθη και της Ιουλίας. Δεν διστάζει να πάει ακόμα και στο σπίτι του Ισίδωρου Βρεττάκου. Ο Κουράκος βλέπει πάλι τη Δήμητρα με τον Ορέστη στον δρόμο και της ζητάει τον λόγο, γεγονός που οδηγεί σε μεγάλο καβγά. Στο μεταξύ, στο Σούνιο η Αθηνά παρακολουθεί τη Μαρία και επιτέλους ανακαλύπτει το μεγάλο της μυστικό. Ο Δημοσθένης φεύγει από το σπίτι μέσα στη νύχτα για να βοηθήσει την Ξένια και επιστρέφει το πρωί, με αποτέλεσμα να γίνει χαμός με την Ασπασία η οποία δεν πιστεύει πια τις δικαιολογίες του. Το αποτέλεσμα του τεστ DNA για τον Στάθη και την Αριάδνη βγαίνει…