MEDIA

Πέντε σειρές που περιμένουμε στην τηλεόραση με ενθουσιασμό

Πέντε σειρές που περιμένουμε στην τηλεόραση με ενθουσιασμό

Το επόμενο διάστημα, παραγωγές μυθοπλασίας θα κάνουν πρεμιέρα και το ενδιαφέρον θα είναι μεγάλο

Σε μία ανταγωνιστική σεζόν, τα στελέχη των καναλιών δεν παρατούν τα όπλα! Συνεχίζουν να επενδύουν σε σειρές με αποτέλεσμα το επόμενο διάστημα να ετοιμαζόμαστε για ενδιαφέρουσες πρεμιέρες.

Την Τετάρτη, στις 21.00, θα προβληθούν τα δύο πρώτα επεισόδια της παραγωγής μυθοπλασίας «Ψυχοκόρες» στον ΑΝΤ1. Σε αυτά θα μεταφερθούμε στο 1950, στην Κρυοπηγή Θράκης. Η οικογένεια Πολύζου αρραβωνιάζει τη μεγαλύτερη κόρη, τη Μαρίκα. Η χαρά της οικογένειας, όμως, τελειώνει απότομα όταν η περίθαλψη ενός νεαρού αντάρτη οδηγεί στην εξορία τον πατέρα και η μητέρα αρρωσταίνει βαριά από τον καημό της. Πριν πεθάνει, ορκίζει τη Μαρίκα να μη χωρίσει ποτέ από τις αδελφές της, τη Βασιλική, τη Φρόσω και τη Δεσποινιώ. Η φτώχεια, όμως, τις αναγκάζει να μετακομίσουν στην Αθήνα ως ψυχοκόρες σε εύπορες οικογένειες, υπό έναν όρο: να πάνε όλες στο ίδιο σπίτι. Ο όρος αυτός καταπατάται. Φτάνοντας στην Αθήνα, οι τέσσερις αδελφές χωρίζονται και οδηγούνται στα σπίτια που η συγχωριανή τους η Βικτωρία κανόνισε να πάνε ως ψυχοκόρες. Στην Αθήνα, η Μαρίκα και η Δεσποινιώ καταλήγουν στην οικία του βιομηχάνου Κοσμά Κοτρώτση και της ιδιόρρυθμης συζύγου του, Νέλλας, η Βασιλική στην οικία του πολιτικού Ευάγγελου Αρδίτη και της φεμινίστριας κόρης του, Μάγιας, ενώ η Φρόσω τυγχάνει θερμής υποδοχής στο σπίτι του μεγαλογαιοκτήμονα Ηλία Νάτση έξω από την Τρίπολη από τη γυναίκα του την Ευανθία, που προσπαθεί να κάνει παιδί.

Η μίνι σειρά 8 επεισοδίων, με τίτλο «Έρημη χώρα», έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Πρόκειται για μία δυνατή οικογενειακή ιστορία με στοιχεία γουέστερν, σε σενάριο-σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα, με εξαιρετικούς ηθοποιούς και συντελεστές, που απέσπασε διθυραμβικά σχόλια και αναμένεται να προβληθεί στην ΕΡΤ1 από τις 29 Μαρτίου ενώ έχει πάρει το πράσινο φως για δεύτερο κύκλο. Δώδεκα χρόνια πριν, ο φιλήσυχος αγρότης Λουκάς (Γιώργος Κέντρος) υπερασπίζεται τον γιο του, που δέχθηκε βίαιη επίθεση από ανθρώπους της νύχτας, επειδή ερωτεύτηκε μία νεαρή Ρουμάνα, η οποία κινδύνευε από κυκλώματα. Λίγες ημέρες μετά, άγνωστοι μπαίνουν στο αγρόκτημα του Λουκά, βιάζουν και δολοφονούν τη γυναίκα του. Εκτοτε ο Λουκάς μεταμορφώνεται σ’ έναν σκληροτράχηλο ερημίτη που οπλοφορεί, κηρύττοντας πόλεμο προς πάσα κατεύθυνση. Λίγους μήνες μετά, ο γιος του παντρεύεται τη νεαρή Ρουμάνα, η οποία είναι έγκυος στο παιδί τους, αλλά ο Λουκάς δεν τον συγχωρεί και παύει κάθε επαφή μαζί του. Το ζευγάρι αποκτά τη μικρή Εύα (Αννα-Μαρία Μαρινάκη), η οποία γεννιέται με μία σπάνια ασθένεια, που προξενεί άγχος για την ομιλία. Ο Λουκάς αρνείται να τη γνωρίσει και δεν την έχει δει ποτέ έως τότε. Οταν, όμως, ύστερα από 11 χρόνια, η Εύα χάνει την ίδια ημέρα και τους δύο γονείς της σε αυτοκινητικό δυστύχημα, ο Λουκάς είναι ο μόνος Έλληνας συγγενής της που μπορεί να αναλάβει την κηδεμονία της. Εκείνος, όμως, αρνείται πεισματικά κάθε προσέγγιση και την άγνωστη τύχη της Εύας αναλαμβάνει η Μαρίνα (Δανάη Σκιάδη), μία κοινωνική λειτουργός με διαλυμένη προσωπική ζωή, που βάζει σκοπό να μην οδηγηθεί η Εύα σε ίδρυμα, σε συνεργασία με τον Μάνο (Γιώργο Καραμίχο), έναν εισαγγελέα ανηλίκων, ο οποίος βιώνει έναν δύσκολο γάμο με τη Χριστίνα (Αλεξάνδρα Αϊδίνη), επειδή δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί. Η Μαρίνα αποφασίζει να παλέψει με το τυφλό μίσος του Λουκά και μεταφέρει την Εύα στο αγρόκτημα, αναγκάζοντας έτσι εκείνον αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό να αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά τη σωτηρία τους. Η τύχη ενός παιδιού χωρίς οικογένεια στα χέρια ανθρώπων που αναζητούν τη «χαμένη» οικογένεια.

Το Β’ μισό της σεζόν θα δούμε και το «Maestro», με τους φανατικούς να ανυπομονούν για τη μεγάλη επιστροφή στη συχνότητα του MEGA. Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα τον Μάιο, μετά το Πάσχα, και αναμένεται να τινάξει στον αέρα τη μπάνκα της τηλεθέασης. Το «Maestro» θα έχει πολλές ανατροπές και σίγουρα ένα από τα κομμάτια που θα απασχολήσουν θα είναι η δολοφονία του Χαράλαμπου. Ο Φάνης Μουρατίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», είπε χαρακτηριστικά: «Ο δεύτερος κύκλος θα έχει ανατροπάρα. Στη σειρά μπαίνει και ο Κώστας Μπερικόπουλος ως αστυνομικός. (σ.σ εκείνος που θα διαλευκάνει τη δολοφονία Τσορτέκη, η οποία αρχικά θα είναι εξαφάνιση). Δεν θα πω τίποτε ούτε για τον Γιάννη Τσορτέκη, που δολοφονείται στον πρώτο κύκλο. Θα μείνω εχέμυθος. Το μόνο που μπορώ να αποκαλύψω για τον ήρωα που υποδύομαι, τον Δήμαρχο, είναι ότι η προσωπική του ζωή αλλάζει». Ο Κώστας Μπερικόπουλος δεν θα είναι ο μοναδικός νέος ήρωας! Η Λένα Παπαληγούρα εισβάλλει ως η αδελφή του Αντίνοου Αλμπάνη, ο Νίκος Ψαρράς ως ο δικηγόρος της Στεφανίας Γουλιώτη ενώ η Γεωργία Τσαγκαράκη και ο Αλέξανδρος Μούκανος θα υποδυθούν τους γονείς της Γιάννας, την οποία ενσαρκώνει η Τόνια Μαράκη.

Στο ελεύθερο κανάλι του ΑΝΤ1 θα δούμε και τη μίνι σειρά, «Ζωή», στην οποία πρωταγωνιστεί η αγαπημένη ηθοποιός Μαρία Καβογιάννη. Η Ζωή έχασε το χαμόγελό της πριν από 25 χρόνια. Κάνει δύο δουλειές για να τα βγάλει πέρα, ενώ ο άντρας και ο γιος της δεν συνεισφέρουν. Όταν, ένα βράδυ, της πέφτει μια γάστρα στο κεφάλι, η Ζωή πεθαίνει και βιώνει μια μεταφυσική εμπειρία, λίγο πριν οι γιατροί την επαναφέρουν στη ζωή. Δύο εβδομάδες αργότερα, η Ζωή, μπερδεμένη, εξακολουθεί να ζει μια μίζερη και προβλέψιμη καθημερινότητα. Μέχρι που εμφανίζεται μπροστά της ένας άγνωστος άνδρας… Η Ζωή έχει αρχίσει να βλέπει ανθρώπους που έφυγαν άδικα και απότομα από τη ζωή. Αποστολή της είναι να τους βοηθήσει να κλείσουν μια εκκρεμότητα που άφησαν πίσω τους πριν πεθάνουν. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να κάνουν οι ψυχές τους το πέρασμα στην αιωνιότητα. Σταδιακά, βρίσκει ξανά το χαμένο της χαμόγελο και την αγάπη της για ζωή μέσα από την αποδοχή του θανάτου και των άλλων, αλλά και της προσωπικής της απώλειας.

Τη λίστα με τις παραγωγές, που αναμένουμε, ολοκληρώνει το «IQ 160» στο STAR.

Πρωταγωνιστές δύο από τους πιο επιτυχημένους και δημοφιλείς ηθοποιούς της γενιάς τους, που έχουν αφήσει το προσωπικό τους αποτύπωμα με σπουδαίες ερμηνείες στην τηλεόραση, στο θέατρο και στον κινηματογράφο, η Σμαράγδα Καρύδη και ο Νίκος Κουρής! Και στη δεύτερη σεζόν, η σχέση τους και οι περιπέτειες στο αστυνομικό τμήμα προκαλούν το ενδιαφέρον με τα ευτράπελα να είναι πολλά.