MEDIA

Δημοψήφισμα: «Μας υποβάλλουν στο μαρτύριο της σταγόνας»

Δημοψήφισμα: «Μας υποβάλλουν στο μαρτύριο της σταγόνας»

Στο τέλος του έφτασε το θρίλερ που κράτησε σχεδόν έξι μήνες, σχετικά με την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ. Το EuroWorking Group αποφάσισε να μην προβάλει νέες καθυστερήσεις και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση των τεσσάρων προαπαιτουμένων από την Ελλάδα.


Κλειδί για την απόφαση του EuroWorking Group ήταν η συμφωνία με την τρόικα για το τελικό σχέδιο αναφορικά με την αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών.

Το προηγούμενο διάστημα, το Eurogroup διαπίστωνε πρόοδο στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων από την Αθήνα, ωστόσο η τρόικα μετέθετε για τον Ιανουάριο του 2014 τη συμφωνία που έδινε το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης.

Περισσότεροι από 3.000 αναγνώστες του newsbomb.gr απάντησαν στο ερώτημα «πώς ερμηνεύουν την αναβολή».

Σε ποσοστό 91,04% θεωρούν ότι μέχρι «να πάρουν όσα απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση, οι δανειστές θα συνεχίζουν να εκβιάζουν, υποβάλλοντας μας στο μαρτύριο της σταγόνας».

Την άποψη πως «η αναβολή αποφασίστηκε με τεχνοκρατικά κριτήρια και ήταν επιβεβλημένη, καθώς η χώρα δεν είχε υλοποιήσει όλα τα προαπαιτούμενα» υποστηρίζει το 8,05%.

Τέλος, ένα 0,91% δεν έχει γνώμη για το θέμα.

Διαβάστε επίσης:

Διαπιστώνουν πρόοδο, μεταθέτουν τη συμφωνία. Τι στόχο έχουν;