Καταγγελία της ΠΟΕΣΥ για δολοφονική επίθεση εναντίον δημοσιογράφου

Καταγγελία της ΠΟΕΣΥ για δολοφονική επίθεση εναντίον δημοσιογράφου

Την δολοφονική επίθεση εναντίον της δημοσιογράφου Διονυσίας Λάγιου στο Περιστέρι καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών από ομάδα τραμπούκων, όπως αναφέρει, γνωστών στις αστυνομικές αρχές και ζητά από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη τον τερματισμό της δράσης της ρατσιστικής αυτής συμμορίας.


«Οι δράστες, οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι, έσυραν βίαια τη συνάδελφο σε παρακείμενη οικία όπου την χτύπησαν με πρωτοφανή αγριότητα και αποπειράθηκαν να την πνίξουν, βρίζοντάς την ταυτόχρονα με χυδαίο τρόπο.

Η Διονυσία Λάγιου είναι γνωστή στην κοινωνία του Περιστερίου για τον προσωπικό της αγώνα κατά των κρουσμάτων ρατσιστικής βίας και τις άθλιες συνθήκες εργασίας στις παράνομες βιοτεχνίες της περιοχής τις οποίες κατʼ επανάληψη έχει καταγγείλει επώνυμα μέσα από τις στήλες της εφημερίδας «Έθνος».

Η ΠΟΕΣΥ τονίζει για μια ακόμη φορά ότι οι δημοσιογράφοι δεν φιμώνονται ούτε τρομοκρατούνται από τέτοιου είδους επιθέσεις και συμπεριφορές. Και απαιτεί από τις αρμόδιες αρχές να πράξουν τα αυτονόητα ώστε να τερματιστεί η δράση της συγκεκριμένης ομάδας και τα μέλη της να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη» είναι το περιεχόμενο της ανακοίνωσης.