MEETING POINT

Meeting Point: Ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Αλέξης Χαρίτσης στο Newsbomb.gr και την Όλγα Τρέμη

Meeting Point: Ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Αλέξης Χαρίτσης στο Newsbomb.gr και την Όλγα Τρέμη

Εκλογές 2023: Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης και ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης διασταυρώνουν τα ξίφη τους, στην εκπομπή Meeting Point του Newsbomb.gr με την Όλγα Τρέμη. Ολόκληρη η συνέντευξη το απόγευμα της Μ. Τετάρτης (12/04/2023). 

Αυτοδυναμία ή κυβέρνηση συνεργασίας; Μία εκλογική αναμέτρηση ή δύο, αν όχι και τρεις; Με κλιμακούμενη ένταση το κυβερνών κόμμα και η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρούν να διαμορφώσουν το κυρίαρχο δίλημμα της 21ης Μαΐου. Ο Κωστής Χατζηδάκης, υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, και ο Αλέξης Χαρίτσης, υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποκαλύπτουν το σχεδιασμό των κομμάτων τους και τοποθετούνται στα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών, για την «κυβέρνηση ενός κόμματος, αλλά όχι ενός χρώματος» αλλά και τις «κόκκινες κάρτες» σε πιθανές συνεργασίες.

Καθοριστικό κριτήριο ψήφου αποδεικνύεται η διαχείριση της ακρίβειας. Ο υπουργός Εργασίας και ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν για την αύξηση του κατώτατου μισθού και εάν μπορεί να δώσει ανάσα στα νοικοκυριά, στο «νούμερο ένα» πρόβλημα της πλειονότητας των πολιτών.

Ο Κωστής Χατζηδάκης τοποθετείται για το θέμα των υποκλοπών ως ένα από τα παρακολουθούμενα άτομα και μιλά για το «βρωμερό κύκλωμα», ενώ ο Αλέξης Χαρίτσης θέτει το ζήτημα σε ένα γενικότερο πλαίσιο σεβασμού προς τους θεσμούς και τη δημοκρατία.

Όλες οι απαντήσεις στην εκπομπή Meeting Point του Newsbomb.gr με την Όλγα Τρέμη, το απόγευμα της Μ. Τετάρτης (12/04/2023).