ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Λαμπερό χαμόγελο σε 3 επισκέψεις

Λαμπερό χαμόγελο σε 3 επισκέψεις

Αν για εσάς αποτελεί ζητούμενο ένα όμορφο, φυσικό, αρμονικό και υγιές χαμόγελο σε λίγα μόνο ραντεβού και χωρίς πόνο, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως οι δυνατότητες της σύγχρονης οδοντιατρικής μας επιτρέπουν να σας το χαρίσουμε.

Με τις όψεις πορσελάνης, σοβαρά αισθητικά προβλήματα των δοντιών σας όπως είναι τα σκούρα ή στραβά δόντια, τα μικρό-σπασίματα, ο ελαφρύς συνωστισμός των δοντιών και τα αραιά δόντια μπορούν να επιδιορθωθούν σε λίγες μόνο ώρες.

Συγκεκριμένα μπορούν σύντομα να αποκατασταθούν προβλήματα όπως:

  • Συνωστισμός, δηλαδή η κατάσταση κατά την οποία τα δόντια δεν είναι ίσια, αλλά σε στροφή και ακουμπούν σφιχτά μεταξύ τους (στραβά δόντια).
  • Αραιοδοντία, δηλαδή η κατάσταση κατά την οποία υπάρχουν κενά μεταξύ των δοντιών.
  • Σπασμένα, φαγωμένα δόντια, των οποίων το σχήμα δεν προσδίδει αρμονικό χαμόγελο.
  • Πρόσθια δόντια με εκτεταμένα, αποχρωματισμένα σφραγίσματα ή και τερηδόνα.
  • Δόντια τα οποία έχουν σοβαρές δυσχρωμίες και δεν ανταποκρίνονται στην λεύκανση.
  • Επίσης, όψεις πορσελάνης εφαρμόζονται σε ασθενείς, οι οποίοι δεν εμπίπτουν σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες, αλλά επιθυμούν να αποκτήσουν ιδιαιτέρως λευκά, συγκεκριμένου σχήματος και απόλυτα ομοιόμορφα δόντια. (Hollywood smile).

Η χρήση και η εφαρμογή των όψεων πορσελάνης

Οι όψεις πορσελάνης είναι πολύ λεπτά φύλλα πορσελάνης, τα οποία εφαρμόζονται στα δόντια μετά από ελάχιστο ή καθόλου τρόχισμα. Αποσκοπούν στην τροποποίηση τόσο του σχήματος, όσο και του χρώματος των προσθίων συνήθως δοντιών, σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες του κάθε ασθενή.

Οι όψεις πορσελάνης είναι ανώδυνες, ελάχιστα επεμβατικές αποκαταστάσεις, οι οποίες απαιτούν ελάχιστο έως καθόλου τρόχισμα των οδοντικών ιστών και προσφέρουν σε πολύ γρήγορο χρόνο πλήρη αναδιαμόρφωση του χαμόγελου του ασθενούς. Η διαδικασία κατασκευής όψεων πορσελάνης είναι από τις πλέον ατραυματικές και δεν προκαλεί βλάβη στα δόντια.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε 3 επισκέψεις. Συγκεκριμένα:

Στην πρώτη επίσκεψη θα ληφθεί ιατρικό-οδοντιατρικό ιστορικό και θα πραγματοποιηθεί κλινικός και ακτινολογικός έλεγχος. Στη συνέχεια θα γίνει μία εκτενής συζήτηση μεταξύ οδοντίατρου και ασθενή, ώστε να δοθεί στον ασθενή η δυνατότητα να εκφράσει τις προσδοκίες του και στον οδοντίατρο να περιγράψει τι είναι εφικτό. Λαμβάνονται φωτογραφίες και αποτυπώματα, με τα οποία ο οδοντοτεχνίτης θα ετοιμάσει το διαγνωστικό κέρωμα και οδηγούς για την προετοιμασία των δοντιών. Το διαγνωστικό κέρωμα είναι μία απεικόνιση-δείγμα της τελικής μορφής που θα πάρουν τα δόντια μετά την τοποθέτηση των όψεων.

Δείτε το οδοντιατρείο του Μιχάλη Τσιτσικόπουλου

Στο δεύτερο ραντεβού παρουσιάζεται στον ασθενή το διαγνωστικό κέρωμα και εφαρμόζονται προσωρινές όψεις, ώστε να αξιολογηθούν και να προχωρήσει η διαδικασία. Ο οδοντίατρος εξηγεί στον ασθενή τι μπορεί να επιτευχθεί με τις όψεις και εφόσον οδοντίατρος και ο ασθενής εγκρίνουν το προσδοκώμενο τελικό αποτέλεσμα η διαδικασία προχωράει στο επόμενο στάδιο. Προετοιμάζονται τα δόντια, λαμβάνονται αποτυπώματα και τοποθετούνται προσωρινές όψεις.

Στο τρίτο ραντεβού οι οριστικές όψεις είναι έτοιμες για τελική τοποθέτηση. Η διαδικασία είναι τελείως ανώδυνη και γίνεται με τοπική αναισθησία.

Σταθερό το αποτέλεσμα με μεγάλη διάρκεια

Οι όψεις πορσελάνης δεν αποχρωματίζονται στο πέρασμα των χρόνων και η διάρκειά τους είναι περίπου 15 περίπου χρόνια. Ωστόσο, ο χρόνος ζωής τους εξαρτάται και από την σωστή συντήρηση. Όπως ισχύει και με τα φυσικά δόντια, έτσι και με τις όψεις, η συντήρηση είναι πολύ σημαντική προκειμένου να αυξήσουμε κατά το μέγιστο τον χρόνο ζωής τους. Η συντήρηση αυτή περιλαμβάνει τακτικούς καθαρισμούς στο ιατρείο ανά εξάμηνο και καθημερινή φροντίδα με την οδοντόβουρτσα και το οδοντικό νήμα σύμφωνα με τις υποδείξεις του θεράποντος οδοντιάτρου. Οι όψεις πορσελάνης, μία καθαρά κοσμητική θεραπεία, σας δίνει το χαμόγελο που επιθυμείτε, είναι πολύ συντηρητική διαδικασία (δεν τραυματίζει τα δόντια) και φέρνει άμεσο αποτέλεσμα.

Ο Μιχαήλ Μ. Τσιτσικόπουλος - Χειρουργός Οδοντίατρος μας ενημερώνει για την λεύκανση δοντιών εδώ .

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.dentalworks.gr & www.facebook.com/dentalworksgr/ ή καλέστε στα τηλέφωνα: 210 6231441, 6944 961272.

Διεύθυνση Ιατρείου: Μακεδονίας 24, Κηφισιά