Σχολή Οδοντιατρικής EUC: Τεχνολογική υπεροχή, κλινική άσκηση και επαγγελματική αποκατάσταση
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σχολή Οδοντιατρικής EUC: Τεχνολογική υπεροχή, κλινική άσκηση και επαγγελματική αποκατάσταση

Σχολή Οδοντιατρικής EUC: Τεχνολογικές εξελίξεις, πρακτική άσκηση και επαγγελματική αποκατάσταση.

Όλο και περισσότεροι είναι οι νέοι οι οποίοι επιλέγουν να πραγματοποιήσουν τις σπουδές τους με βάση τις τάσεις της εποχής, με αποτέλεσμα να στρέφονται σήμερα σε πτυχία τα οποία σχετίζονται άμεσα με την Τεχνολογία και τις ψηφιακές δεξιότητες. Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα «παραδοσιακό» επάγγελμα που συγκαταλέγεται στη λίστα με τις ειδικότητες του μέλλοντος, ο λόγος για την Οδοντιατρική.

Ποια είναι η ιδανική επιλογή για σπουδές στην Οδοντιατρική; Ποιο είναι το Πανεπιστήμιο και η Σχολή, η οποία προσφέρει άρτια, ολοκληρωμένη εκπαίδευση και ουσιαστική πρακτική εμπειρία, ώστε οι απόφοιτοί του να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του επαγγέλματος; Στις παραπάνω ερωτήσεις, λοιπόν, δίνει απάντηση η Σχολή Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία, έχει μετατραπεί σε πόλο έλξης για νέους και νέες από χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής . Η Κύπρος άλλωστε τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί ένας από τους πιο δημοφιλείς ακαδημαϊκούς προορισμούς της ΕΕ.

Πώς οι τεχνολογικές εξελίξεις επηρεάζουν κάθε επαγγελματική πορεία;

Oι τεχνολογικές εξελίξεις που καταγράφονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, ακόμα και σε καθημερινό επίπεδο, έχουν επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην πλειονότητα των εργασιακών χώρων. Ως αποτέλεσμα, πολλοί επαγγελματίες ωθούνται να προσαρμοστούν στις συνεχώς μεταβαλλόμενες τάσεις της εποχής και να εξελιχθούν με γνώμονα τις σύγχρονες καινοτομίες. Στον χώρο της Εκπαίδευσης, τα πανεπιστήμια αναζητούν τρόπους να ενσωματώνουν τις αλλαγές εγκαίρως, προβλέποντας παράλληλα τα δεδομένα μελλοντικά, ώστε να προετοιμάζουν κατάλληλα τους μελλοντικούς επαγγελματίες.

Πώς οι τεχνολογικές εξελίξεις επηρεάζουν κάθε επαγγελματική πορεία;

Οι τεχνολογικές εξελίξεις που καταγράφονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, ακόμα και σε καθημερινό επίπεδο, έχουν επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην πλειονότητα των εργασιακών χώρων. Ως αποτέλεσμα, πολλοί επαγγελματίες ωθούνται να προσαρμοστούν στις συνεχώς μεταβαλλόμενες τάσεις της εποχής και να εξελιχθούν με γνώμονα τις σύγχρονες καινοτομίες. Στον χώρο της Εκπαίδευσης, τα πανεπιστήμια αναζητούν τρόπους να ενσωματώνουν τις αλλαγές εγκαίρως, προβλέποντας παράλληλα τα δεδομένα μελλοντικά, ώστε να προετοιμάζουν κατάλληλα τους μελλοντικούς επαγγελματίες.

Στη Σχολή Οδοντιατρικής, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες εκπαιδεύονται χρησιμοποιώντας τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες στην οδοντιατρική επιστήμη αναπτύσσοντας τις απαραίτητες κλινικές δεξιότητες, με επίκεντρο τον ασθενή. Τα εργαστήρια συμβατικής προσομοίωσης, ψηφιακής οδοντιατρικής, αλλά και εικονικής, οδοντιατρικής πραγματικότητας, η χρήση phantoms για εκπαιδευτικούς σκοπούς, καθώς και το έμπειρο και διακεκριμένο ακαδημαϊκό προσωπικό, αποτελούν βασικές παραμέτρους που αναδεικνύουν τη Σχολή Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (EUC) την πρώτη επιλογή πολλών εν δυνάμει υποψηφίων που ενδιαφέρονται για σπουδές οδοντιατρικής.

Πώς η πρακτική άσκηση δημιουργεί τους επαγγελματίες του μέλλοντος;

Ομολογουμένως, η σύνδεση της θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης είναι ο ιδεατός τρόπος για την καλύτερη εμπειρία μάθησης. Γι’ αυτό ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα που έχει καταστήσει τη Σχολή Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ιδιαίτερα δημοφιλή, είναι το γεγονός ότι δίνει στους φοιτητές την ευκαιρία να μάθουν από πρώτο χέρι τα «μυστικά» του επαγγέλματός τους, εφαρμόζοντας τις γνώσεις τους, μέσα στην ίδια την πανεπιστημιούπολη.

Συγκεκριμένα, η κλινική άσκηση για τους φοιτητές της Σχολής πραγματοποιείται στην εξειδικευμένη Πανεπιστημιακή Οδοντιατρική Κλινική που λειτουργεί στην πανεπιστημιούπολη του EUC, κάτι που καθιστά πραγματικότητα την άμεση και απρόσκοπτη σύνδεση της θεωρητικής εκπαίδευσης με την πρακτική άσκηση. Οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία άμεσα, σε χώρο που ήδη γνωρίζουν, να ασκηθούν σε πραγματικό κλινικό περιβάλλον και να αποκομίσουν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρία, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη των έμπειρων καθηγητών της Οδοντιατρικής Σχολής.

Πώς τα επαγγελματικά «μονοπάτια» που θα ακολουθήσουν οι απόφοιτοι καθορίζουν την επιλογή τους;

Είναι αλήθεια πως ένα ζήτημα που απασχολεί αρκετούς υποψήφιους φοιτητές της Οδοντιατρικής, πριν καταλήξουν στο πρόγραμμα σπουδών που θα ακολουθήσουν, είναι η εξασφάλιση μίας λαμπρής σταδιοδρομίας, με πολλές και διαφορετικές επιλογές.

Σε ό,τι αφορά τη Σχολή Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, λοιπόν, δεν υπάρχουν περιορισμοί. Αυτό διότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα σπουδών 5ετούς φοίτησης που διδάσκεται στα αγγλικά, αναγνωρίζεται διεθνώς, είναι εγκεκριμένο από το Association of Dental Education in Europe (ADEE), ενώ οι απόφοιτοί του μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα του General Dental Practitioner σε περισσότερες από 32 ευρωπαϊκές χώρες. Μάλιστα, οι απόφοιτοι, μετά τις σπουδές τους έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ως γενικοί οδοντίατροι σε ιδιωτικές κλινικές και σε ιδιωτικά ή δημόσια νοσοκομεία.

Οι νέοι άνθρωποι, που θέλουν να ασκήσουν το επάγγελμα του Οδοντιάτρου, ώστε να μπορούν να προσφέρουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής στους ασθενείς τους, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την καλύτερη επιλογή για το μέλλον τους: στην Σχολή Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου που προσφέρει ποιοτικές σπουδές, με αναγνώριση και αμέτρητες ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Διότι, η προηγμένη τεχνολογία, τα υπερσύγχρονα εργαστήρια και η διεθνής αναγνώριση μπορούν, πράγματι, να διαμορφώσουν τους οδοντιάτρους «νέας γενιάς».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/el/ ή επικοινωνήστε μαζί τους στο info@euc.ac.cy και στο 00357 22713000.

Έναρξη Φθινοπωρινού Εξαμήνου: 2 Οκτωβρίου 2023