ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Κόκκινα» δάνεια: Έως τις 31 Μαρτίου η ρύθμιση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

«Κόκκινα» δάνεια: Έως τις 31 Μαρτίου η ρύθμιση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Διορία έως και την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 έχουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες για να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής τους στο «νόμο Δένδια», ο οποίος προβλέπει «κούρεμα» χρεών και τακτοποίηση των «κόκκινων» δανείων μέσω ρύθμισης σε επαγγελματίες με τζίρο έως 2,5 εκατ. ευρώ.

ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΟΥΣ - ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Βάσει του νόμου, ως δικαιούχοι θεωρούνται επιχειρήσεις ανεξαρτήτως νομικής μορφής ή επαγγελματίες που είναι εγγεγραμμένοι στο ειδικό επαγγελματικό μητρώο και είχαν κύκλο εργασιών έως 2,5 εκατ. ευρώ κατά τη χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2013, ενώ στις 30 Ιουνίου 2014 οι οφειλές τους προς την τράπεζα από επαγγελματικά δάνεια ήταν σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών ή ρυθμισμένες.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης έχει προαναγγείλει ότι στόχος της Ελλάδας είναι να «κλειδώσει» μια συμφωνία με τους Θεσμούς, βάσει της οποίας θα προβλέπεται τριετής παράταση στην εφαρμογή του «νόμου Δένδια».

Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσανατολίζεται σε τροποποιήσεις του νόμου, προτάσσοντας την απαγόρευση της πώλησης δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων έως 500.000 ευρώ και δανείων ελεύθερων επαγγελματιών έως 250.000 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις