ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το «Δια Πυρός» συνεχίζει το πέταγμά του στην υφήλιο

Το «Δια Πυρός» συνεχίζει το πέταγμά του στην υφήλιο

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του συλλεκτικού κρασιού του Κτήματος Μπριντζίκη στη Νέα Υόρκη ήρθε η σειρά της Μελβούρνης. Σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση η ιδιοκτήτρια του Κτήματος, Διονυσία Μπριντζίκη, παρουσίασε το μοναδικό αυτό κρασί που συμβολίζει εκτός των άλλων τη μοναδική ικανότητα της Ελλάδας να μπορεί να αναγεννάται όπως και το μυθικό πουλί “φοίνικας” από τις στάχτες της.

Το “Δια Πυρός” προέρχεται αποκλειστικά από την ποικιλία «Αυγουστιάτης», τα σταφύλια της οποίας επιβίωσαν μέσα στην αποπνικτική ατμόσφαιρα της φωτιάς και έδωσαν όπως αιώνες τώρα τον πολύτιμο χυμό τους.

diapyros 3

Μόνο που τη χρονιά του 2007, οι φλόγες κι ο διάπυρος αέρας ζυμώθηκαν με τα σταφύλια, παράγοντας μια απ’ εκείνες τις σπάνιες μεταμορφώσεις που γέννησαν το τέκνο της φωτιάς. Τον Οίνο «Δια Πυρός».

Το σπάνιο αυτό κρασί θα διατεθεί σε 2.300 αριθμημένες και σφραγισμένες με βουλοκέρι φιάλες, ενώ εξαιρετικοί αριθμοί φιαλών – όπως 111, 222 κ.ο.κ. – θα μπουν αργότερα σε δημοπρασία.

Οι άνθρωποι του Κτήματος Μπριντζίκη, που εδώ και χρόνια έχουν δημιουργήσει μια μεγάλη γκάμα κρασιών, κυρίως από ελληνικές ποικιλίες, με το «Δια Πυρός» όμως, υπόσχονται μια εντελώς μοναδική εμπειρία οινικής απόλαυσης.

Σχετικές ειδήσεις