ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φέτος το καλοκαίρι ταξιδέψτε με ασφάλεια

Φέτος το καλοκαίρι ταξιδέψτε με ασφάλεια

Το καλοκαίρι είναι και επίσημα εδώ και οι πρώτες εξορμήσεις στις παραλίες και τα τουριστικά θέρετρα έχουν ήδη ξεκινήσει. Λίγο πριν τη μεγάλη έξοδο των εκδρομέων του καλοκαιριού, αξίζει να τονίσουμε -και φυσικά να εμπεδώσουμε- τη σημασία της οδικής ασφάλειας και να εξετάσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να διασφαλίσουμε την ομαλή επιστροφή από τους προορισμούς μας.

Της Σοφίας Φερλαχίδου

Εμείς βρεθήκαμε στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης της Bridgestone στη Ρώμη και μέσα από μια μοναδική, εκπαιδευτική εμπειρία, μάθαμε τα πάντα για την οδική ασφάλεια και συγκεκριμένα, για τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα ελαστικά που χρησιμοποιούμε.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Ε.Ε., το 2016 καταγράφηκε αύξηση του αριθμού των νεκρών από τροχαία στην Ελλάδα. Δυστυχώς, πολλά από τα δυστυχήματα αυτά, σχετίζονται με την ποιότητα των ελαστικών.

Αξίζει, συνεπώς, να μεριμνήσουμε και να εξετάσουμε αναλυτικά τους παράγοντες που μπορούν να διασφαλίσουν την ασφάλεια στις μετακινήσεις μας.

Μια ματιά στα παρακάτω στοιχεία, είναι αρκετή για να πείσει τον καθένα, ότι τα ελαστικά, μπορούν να εξελιχθούν σε μεγάλο «πονοκέφαλο» για τους οδηγούς, ειδικότερα δε αν είναι παλιά, φθαρμένα ή υπολείπονται ποιότητας.

Το 80% των οδηγών ανησυχεί για την ασφάλειά του εξαιτίας των ελαστικών

Πιο αναλυτικά, τα τελευταία τέσσερα χρόνια το 60% των οδηγών στον κόσμο έχει πάθει λάστιχο, ενώ πάνω από το 50% των περιπτώσεων έχει λάβει χώρα σε άβολες τοποθεσίες και το 23% κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Την ίδια ώρα, ένα μεγάλο ποσοστό των γυναικών (για την ακρίβεια το 72%) δεν γνωρίζει πώς να αλλάξει λάστιχο, ενώ το 93% των οδηγών που έπαθε λάστιχο έχασε έως και τρις ώρες από τον πολύτιμο χρόνο του.

Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι, ωστόσο, ότι το 80% των οδηγών, ανησυχεί για την ασφάλειά του έπειτα από ένα κάποιο πρόβλημα στα λάστιχα, φοβούμενο ότι μπορεί να εμπλακεί σε κάποιο τροχαίο ατύχημα.

Τεχνολογικά εξελιγμένα ελαστικά για όλους

Η ανάγκη εξεύρεσης λύσης ενέπνευσε τη Bridgestone, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή ελαστικών στον κόσμο, να αναπτύξει μια μοναδική τεχνολογία ικανή να προσφέρει άνεση και ασφάλεια στο δρόμο όχι μόνο για λίγους, αλλά για όλους τους τύπους των επιβατικών οχημάτων με TPMS, δηλαδή Σύστημα Παρακολούθησης Πίεσης των Ελαστικών.

piesi elastokon



Ο λόγος για τη νέα γενιά ελαστικών DriveGuard, μια τεχνολογία την οποία εμείς μάθαμε και δοκιμάσαμε στο European Education Center της Bridgestone.

bridgestone



Στοχεύοντας στην ανάγκη για ασφαλείς μετακινήσεις και θέλοντας να ενισχύσει το αίσθημα της ασφάλειας που οι οδηγοί αισθάνονται πίσω από το τιμόνι, η εταιρεία δημιούργησε τεχνολογικά εξελιγμένα ελαστικά τα οποία προσφέρουν άνεση και σιγουριά για σχεδόν όλους τους τύπους ζημιάς των ελαστικών.

Ασφαλής οδήγηση ακόμη και μετά τη διάτρηση

Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι επιτρέπουν στους οδηγούς να συνεχίσουν να οδηγούν με ασφάλεια για 80 χλμ. με μέγιστη ταχύτητα έως 80 χλμ/ώρα έπειτα από τη διάτρηση!

Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να έχουμε για μια μεγάλη απόσταση τον έλεγχο του οχήματός μας, ακόμη και με σκασμένο λάστιχο.

diatrisi
katigoria



Για τα συγκεκριμένα ελαστικά εργάστηκαν πολλοί κορυφαίοι ερευνητές, μηχανικοί και στελέχη της Bridgestone και δεν είναι τυχαίο ότι έχουν τις καλύτερες επιδόσεις της κατηγορίας τους.


Στο επίσημο λανσάρισμα του DriveGuard στην ιταλική πρωτεύουσα, εμείς είδαμε πρόκες και βίδες να τρυπούν τα ελαστικά και τεστάραμε την αντοχή τους στην πίστα. Πράγματι, λοιπόν, χάρη στην υψηλής τεχνολογίας, κατοχυρωμένη πατέντα σχεδίασης Cooling Fin, τα ελαστικά Bridgestone DriveGuard (τα οποία είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2017) απομακρύνουν τη θερμότητα από την τριβή, ώστε να μπορούμε να συνεχίζουμε την οδήγηση μετά τη διάτρηση, ακόμη και με πλήρη απώλεια της πίεσης του αέρα.

piesi aera



Φροντίστε τα ελαστικά σας πριν τις καλοκαιρινές σας διακοπές

Η τεχνολογία μας επιτρέπει σήμερα να απολαμβάνουμε υψηλά επίπεδα ασφάλειας και άνεσης, δίνοντάς μας παράλληλα τη δυνατότητα να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο των οχημάτων μας. Αξίζει, λοιπόν, να φροντίσουμε για εμάς και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, προτού φύγουμε φέτος για τις καλοκαιρινές μας διακοπές, ελέγχοντας ή αλλάζοντας τα ελαστικά μας.

Γνωρίζουμε, άλλωστε, τη μεγάλη σημασία που έχουν τα ελαστικά όσον αφορά στη διατήρηση της πορείας του οχήματος.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι δεν οδηγούμε με ελαστικά που έχουν παραμορφωμένες ή σχισμένες πλευρές. Η νέα γενιά ελαστικών DriveGuard της Bridgestone είναι μια καλή επιλογή που μπορεί να μας επιτρέψει να φτάσουμε ήρεμοι στον οποιοδήποτε προορισμό.

Στα προτερήματα των εξελιγμένων αυτών ελαστικών, που είδαμε από κοντά πριν την κυκλοφορία τους, περιλαμβάνεται και το γεγονός ότι η τεχνολογία DriveGuard βελτιστοποιεί την κατακόρυφη ακαμψία του πλευρικού τοιχώματος του ελαστικού, διασφαλίζοντας την περιορισμένη επίπτωση επί του οχήματος.

Φέτος το Καλοκαίρι, ταξιδέψτε με ασφάλεια.

Σχετικές ειδήσεις