ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Απολύθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι πασίγνωστης ελληνικής βιομηχανίας

Απολύθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι πασίγνωστης ελληνικής βιομηχανίας
Πέρασαν δύο χρόνια από την τελευταία τους πληρωμή.

Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι περίπου 120 εργαζόμενοι.

Σχεδόν δύο χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που οι εργαζόμενοι της αλλαντοβιομηχανίας «ΒΙΚΗ» έλαβαν την τελευταία μισθοδοσία.

Οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και στις αρχές του μήνα το Πρωτοδικείο Άρτας έβγαλε απόφαση για την πτώχευση της εταιρείας.

Τώρα όλοι οι εργαζόμενοι της αλλαντοβιομηχανίας έχουν απολυθεί και αναμένουν την διαδικασία πλειστηριασμού ελπίζοντας να βρεθεί αγοραστής ώστε να πληρωθούν μέρος των δεδουλευμένων τους.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

«Την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019, εκδόθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου Άρτας για την πτώχευση της εταιρείας ΒΙ.Κ.Η. Α.Ε., μετά από αίτηση των απλήρωτων εργαζομένων.

Μετά τις σχετικές διαδικασίες την Τρίτη 19 Μαρτίου απολυθήκαμε όλοι και πλέον είμαστε εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία περί πτωχεύσεων τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί της περιουσίας της εταιρείας, από τους οποίους ευελπιστούμε ότι αν υπάρχει ενδιαφερόμενος αγοραστής θα καταφέρουμε να πληρωθούμε ένα μέρος των οφειλών.

Παράλληλα θα καταθέσουμε τα δικαιολογητικά μας για το επίδομα αφερεγγυότητας του ΟΑΕΔ για τους 3 μηνιαίους μισθούς, όπως ορίζει ο νόμος.

Από δω και στο εξής στόχος μας παραμένει η επανένταξή μας στην αγορά εργασίας. Έπειτα από 3 μήνες εργασίας εκ περιτροπής και 10 περίπου μήνες σε επίσχεση εργασίας, τα περιθώρια επιβίωσης έχουν στενέψει.

Είναι τραγικό μετά από δεκαετίες προσφοράς σαν εργαζόμενοι να βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση.

Ευελπιστούμε ότι οι αρμόδιοι θα κατανοήσουν την κατάστασή μας και θα δώσουν σύντομα λύση στο πρόβλημά μας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τι καιρό θα κάνει το καλοκαίρι στην Ελλάδα - Τι «δείχνουν» τα πρώτα στοιχεία

Χαμός στο MasterChef: Η μεγάλη ανατροπή που θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο (pics)