ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτή είναι η «χρυσή» σύνταξη των 23.000 ευρώ το μήνα

Αυτή είναι η «χρυσή» σύνταξη των 23.000 ευρώ το μήνα

Έγγραφο του ΕΦΚΑ με ημερομηνία 10 Ιουλίου 2018 που αφορά την υπόθεση με τις «χρυσές» συντάξεις φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Το έγγραφο που είχε σταλεί πριν ένα χρόνο από την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παροχών προς τη γενική διευθύντρια συντάξεων του ΕΦΚΑ αναφέρεται στις συντάξεις των συμβολαιογράφων.

Στο επίμαχο έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα αναφέρεται ότι συμβολαιογράφος με συντάξιμες αποδοχές 40.648,30 ευρώ και καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές 7.804.473,80 ευρώ με βάση το νέο νόμο και την αρχή της ανταποδοτικότητας θα λάβει ως μικτή σύνταξη αστρονομικό ποσό των 23.008,84 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο νόμος Κατρούγκαλου δεν προέβλεπε πλαφόν για τις ανώτατες συντάξεις και γι' αυτό είχαν εκδοθεί συντάξεις με υπέρογκα ποσά που ξεπερνούσαν ακόμα και τις 23.000 ευρώ όπως στην περίπτωση της συμβολαιογράφου στο έγγραφο που ακολουθεί:

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης -που είχε προχωρήσει στην αποκάλυψη των «χρυσών» συντάξεων- μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 τόνισε ότι είχαν δοθεί υπέρογκα ποσά και πως η κυβέρνηση θα κάνει ένα restart στο σύστημα επανυπολογισμού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

ΕΝΦΙΑ - 120 δόσεις: Στη Βουλή σήμερα (30/7) η ρύθμιση - «ανάσα»

Φορολογικές δηλώσεις 2019: Παράταση μέχρι σήμερα (30/7)