ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Αξιολογούνται οι επιπτώσεις από τον κοροναϊό – Σε εγρήγορση το υπουργείο Οικονομικών

Σταϊκούρας: Αξιολογούνται οι επιπτώσεις από τον κοροναϊό – Σε εγρήγορση το υπουργείο Οικονομικών
IN TIME

Πολύ στενά παρακολουθεί το οικονομικό επιτελείο τις εξελίξεις γύρω από το κοροναϊό. Ο αντίκτυπος στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας από μία ενδεχόμενη εξάπλωση της επιδημίας θα είναι σημαντικός και γι’ αυτό στο υπουργείο Οικονομικών αξιολογούν καθημερινά τα δεδομένα και είναι έτοιμοι να θέσουν σε εφαρμογή εναλλακτικά σχέδια εφόσον χρειαστεί.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας έχει καθημερινές επαφές με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αλλά και τα υπόλοιπα υπουργεία και φορείς που παρακολουθούν την πορεία του κοροναϊού, αξιολογεί τα δεδομένα και είναι έτοιμος να δράσει.

Κοροναϊός: Αποφασισμένο το Eurogroup για περαιτέρω δράση

Και είναι φυσικό ο υπουργός Οικονομικών να ανησυχεί, καθώς, όπως δηλώνει ο ίδιος, οι πιέσεις στην οικονομία από τον κοροναϊό είναι αυξανόμενες. Ωστόσο, προς ώρας επικρατεί ψυχραιμία αν και τα αντανακλαστικά του οικονομικού επιτελείου είναι σε εγρήγορση.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο το Eurogroup να ανοίξει παράθυρο το επόμενο διάστημα για δημοσιονομική χαλάρωση, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών εμφανίζονται προσεκτικοί στις δηλώσεις τους και επισημαίνουν πως είναι πολύ νωρίς να γίνουν εκτιμήσεις.

Πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως το ζητούμενο είναι η επίπτωση που θα έχει το θέμα του κοροναϊού στα βασικά χαρακτηριστικά της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή στην κατανάλωση, στις επενδύσεις και στις εξαγωγές.

«Το κρίσιμο θέμα είναι ποιες είναι οι επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία στην Ελλάδα, στα δημόσια οικονομικά, στα έσοδα και στην ανάπτυξη. Αυτό το παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά, έχουμε τρέξει διάφορα σενάρια σαν υπουργείο Οικονομικών, και σε ευρωπαϊκό επίπεδο προσπαθούμε να συγχρονίσουμε τις ενέργειες μας», είχε αναφέρει ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Προσοχή! Επικαλούνται τον ιό για να κλέβουν σπίτια - Πώς στήνουν την απάτη

ΟΑΕΔ - Κοινωνικός Τουρισμός 2020: Βγήκε η απόφαση - Ποιοι παίρνουν τις επιταγές τουρισμού

Σχετικές ειδήσεις