ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φ. Ολάντ: Στην Ελλάδα διακυβεύεται η Δημοκρατία!

Φ. Ολάντ: Στην Ελλάδα διακυβεύεται η Δημοκρατία!

Επικριτικός για την «τραγική κατάσταση» στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο Σοσιαλιστής υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία, Φρανσουά Ολάντ.

Σε συνέντευξή του σε γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Ολάντ τόνισε ότι «υπάρχει μια κατάστασης εξαιρετικά σοβαρή, τραγική στην Ελλάδα», καθώς έχουν περάσει δύο χρόνια που οι Ευρωπαίοι «παριστάνουν ότι θέλουν να σώσουν την Ελλάδα, επιβάλλοντάς της σχέδια λιτότητας που γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα».

«Δεν μπορούμε να μειώσουμε τελείως το ελληνικό χρέος, αλλά μπορούμε να το αντικαταστήσουμε, ένα μέρος του, και να το μετατρέψουμε σε ευρωπαϊκό», ανέφερε ο Ολλάντ, που τάχθηκε υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων και κατά της αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ.

«Είμαι υπέρ των σκληρών μέτρων, είμαι υπέρ ενός δημοσιονομικού σχεδίου και ισοσκελισμένων προϋπολογισμών», διευκρίνισε ο Ολάντ.

«Θα αγωνιστώ για την ανάπτυξη»

«Θέλω ανάπτυξη και θα παλέψω, θα παλέψω σε αυτήν την εκστρατεία και εάν οι Γάλλοι με εκλέξουν, θα αγωνιστώ για ένα ευρωπαϊκό σχέδιο που θα εμπεριέχει την ανάπτυξη», επισήμανε.

«Το ερώτημα αφορά τη Δημοκρατία»

Επίσης, ο Ολάντ ξεκαθάρισε ότι αυτό που διακυβεύεται στην Ελλάδα είναι η Δημοκρατία. «Θα γίνουν εκλογές, με τα δύο μεγάλα κόμματα να έχουν ευθυγραμμιστεί με το νέο μνημόνιο. Ποια θα είναι η ευελιξία του ελληνικού λαού; Το κόμμα που εγκατέλειψε την κυβέρνηση είναι το ακροδεξιό. Βλέπετε τον κίνδυνο», προειδοποίησε ο σοσιαλιστής πολιτικός.