ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Voucher για αγορά laptop ή tablet: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Voucher για αγορά laptop ή tablet:  Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Pixabay

Αντίστροφη μέτρηση για τους δικαιούχους, που μπορούν να προχωρήσουν στην απόκτηση voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop) από μαθητές και φοιτητές. 

Οι δικαιούχοι δεν θα χρειάζεται να στέλνουν αίτηση, αφού η πλατφόρμα θα είναι στοχευμένη και θα αφορά μόνο αυτούς που δικαιούνται το voucher των 200 ευρώ.

Μέσα στον Φεβρουάριο αναμένεται να δοθούν τα voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop), σύμφωνα με την κ. Γκίκα, γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, η οποία δήλωσε πως το εκτιμώμενο πλήθος των δικαιούχων του προγράμματος ανέρχεται σε 560.000 παιδιά.

Όπως δήλωσε η ίδια μιλώντας στον ANT1, «η πλατφόρμα για το voucher αναμένεται να ανοίξει μέσα Φεβρουαρίου με τη χρήση της να είναι απλή, καθώς οι δικαιούχοι δεν θα χρειάζεται να στέλνουν ούτε την αίτηση, αφού η πλατφόρμα θα είναι στοχευμένη και θα αφορά μόνο αυτούς που δικαιούνται το voucher των 200 ευρώ».

Συγκεκριμένα ο κάθε ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην ειδική πλατφόρμα χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet και αμέσως θα ελέγχει εάν δικαιούται ή όχι το κουπόνι.

Οι δικαιούχοι με την απλή εισαγωγή των στοιχείων τους θα λαμβάνουν έναν ηλεκτρονικό κωδικό, ο οποίος θα ισοδυναμεί με επιταγή 200 ευρώ.

Εφόσον ο ενδιαφερόμενος ανήκει στους δικαιούχους θα έχει δύο επιλογές είτε να το αποστείλει απευθείας ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop, από το οποίο επιθυμεί να αγοράσει τον εξοπλισμό ή να το εκτυπώσει και να πραγματοποιήσει την αγορά του από κάποιο φυσικό κατάστημα. Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή μεγαλύτερης αξίας απ' αυτήν του voucher, θα συμπληρώνει ο ίδιος το υπόλοιπο ποσό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Πολικές θερμοκρασίες, χιόνια και στην Αττική - Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες