ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Νέα ρύθμιση για τις πρώτες τρεις φάσεις προανήγγειλε ο Σκυλακάκης

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Νέα ρύθμιση για τις πρώτες τρεις φάσεις προανήγγειλε ο Σκυλακάκης
INTIME

Την λήψη νέων, πιο στοχευμένων μέτρων για την στήριξη των επιχειρήσεων εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών αμέσως μετά την επαναλειτουργία της οικονομίας, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης στην Βουλή.

«Πεποίθησή μας είναι πως η οικονομία θα ανακάμψει σε μεγαλύτερο βαθμό – από ό,τι σε κανονικές συνθήκες – αμέσως μετά το άνοιγμα της οικονομίας που ελπίζουμε να είναι στις 16 Μαρτίου. Τότε θα δούμε και τι νέα μέτρα πρέπει να λάβουμε για τις επιχειρήσεις και την οικονομία» εξήγησε και συμπλήρωσε ότι τα νέα μέτρα θα αφορούν τα ποσά που χορηγήθηκαν μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής 1, 2 και 3.

«Το τι θα συμβεί από πλευράς ανεργίας και υποχρεώσεων μένει ακόμα να το δούμε καθώς θα κάνουμε μια ειδική ρύθμιση για την επιστρεπτέα 1, 2 και 3 που δεν έχουμε ακόμα παρουσιάσει. Μένει επίσης και μια ειδικότερη ρύθμιση για το εργαλείο κάλυψης δαπανών» είπε απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα, ενώ εξήγησε ότι τα επόμενα μέτρα θα στοχεύσουν περισσότερο στις περιπτώσεις που υπάρχει σημαντικότερη μείωση τζίρου.

«Στην φάση αυτή έχουμε παρατηρήσει ότι στην ίδια περιοχή μπορεί να έχουμε επιχειρήσεις που πάνε καλά και άλλες που πάνε άσχημα. Γι’ αυτό και έχουμε επιλέξει την ατομική εξειδίκευση. Τα χρήματα είναι πεπερασμένα και οι επιπτώσεις της πανδημίας σημαντικές. Σε ταμειακή βάση οι επιπτώσεις ανέρχονται σε 26 δισ. ευρώ και συνεχίζεται βδομάδα την βδομάδα όσο παρατείνεται η πανδημία» ανέφερε.,

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Όλα δείχνουν παράταση του lockdown μέχρι τις 15 Μαρτίου - Αγωνία για τις μεταλλάξεις

Ροή Ειδήσεων