ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διοικητική ενίσχυση για την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Διοικητική ενίσχυση για την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Μέλος του διοικητικού συμβουλίου και μη εκτελεστική αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων ΑΕ (ΕΑΤΕ, πρώην ΤΑΝΕΟ) ορίστηκε η Isabelle Bébéar. Η κ. Bébéar είναι διευθύντρια Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων της Γαλλικής Δημόσιας Επενδυτικής Τράπεζας Bpifrance (πρώην CDC Enterprises).

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης δήλωσε: «Η ανάγκη σωστής και σύγχρονης εταιρικής διακυβέρνησης είναι επιτακτική πλέον, ειδικά σε οργανισμούς σαν την ΕΑΤΕ. Η επιλογή της Isabelle στη θέση της Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, με τη διεθνή εμπειρία που διαθέτει τόσο σε θέσεις ευθύνης στην Αναπτυξιακή Τράπεζα της Γαλλίας, όσο και σε βέλτιστες πρακτικές διοίκησης, θα ενισχύσει σημαντικά την περαιτέρω πορεία ανάπτυξης της ΕΑΤΕ και θα συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξη των στόχων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας που έχουμε θέσει για την ΕΑΤΕ».

«Η επιλογή της κας Bébéar ενδυναμώνει το Διοικητικό μας Συμβούλιο και τη διεθνή θέση της ΕΑΤΕ, αξιοποιώντας πολλαπλά τη στρατηγική συνεργασία με την Bpifrance. Αποτελεί ιδιαίτερης σημασίας κίνηση, η οποία σηματοδοτεί την εξωστρέφεια και ενισχύει την εταιρική δυναμική του Οργανισμού. Παράλληλα, θα συμβάλλει θετικά στην προσέλκυση και αξιοποίηση αναπτυξιακών επιχειρηματικών κεφαλαίων, με απώτερο στόχο την έμπρακτη υποστήριξη του Ελληνικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος» τόνισε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΑΤΕ κ. Χάρης Λαμπρόπουλος.

Η Isabelle Bébéar πέραν από την πολυετή της εμπειρία στην Bpifrance, έχει εξειδίκευση στη χρηματοδότηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων καθώς έχει διατελέσει στο παρελθόν επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης ΜμΕ και επικεφαλής επενδύσεων σε Γαλλικούς περιφερειακούς οργανισμούς Επενδυτικών Κεφαλαίων και σε Venture Capital funds στη Γαλλία και άλλες Μεσογειακές χώρες, διαχειριζόμενη κεφάλαια ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Έχει επίσης εργασθεί στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας. Είναι απόφοιτος του Institut Supérieur de Gestion και της Γαλλικής Εθνικής Σχολής Διοίκησης (ENA - Cycle des Hautes Etudes Européennes). Έχει εκλεγεί Πρόεδρος του ΔΣ της Euromed Capital Association, ενώ είναι μέλος ΔΣ του επενδυτικού οργανισμού Proparco (της Γαλλικής Αναπτυξιακής Υπηρεσίας AFD) και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου και Κινδύνων. Το 2014 χρίσθηκε Ιππότης του Γαλλικού Εθνικού Τάγματος της Αξίας.