ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναδρομικά: Πληρώνονται την Τετάρτη 130.000 συνταξιούχοι - Δικαιούχοι και ποσά

Αναδρομικά: Την Τετάρτη εμβόλιμη πληρωμή για 130.000 συνταξιούχους

Αναδρομικά: Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, ο ΕΦΚΑ  θα προχωρήσει σε εμβόλιμη πληρωμή για περισσότερους από 130.000 συνταξιούχους.

Η πληρωμή των αναδρομικών στις 29 Σεπτεμβρίου αφορά 130.000 με 140.000 συνταξιούχους που έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν τον Μάιο του 2016 και με περισσότερα από 30,1 έτη ασφάλισης ή αλλιώς 9.000 ένσημα.

«Κλειδί» η προσωπική διαφορά

Περισσότεροι από 500.000 συνταξιούχοι υπολογίζεται πως είναι οι «χαμένοι» της προσωπικής διαφοράς και θα δουν αυξήσεις μόνο στα χαρτιά. Αρκετοί είναι και οι συνταξιούχοι που περιμέναν ότι θα λάβουν μεγάλες αυξήσεις καθώς πληρούσαν τις προϋποθέσεις αλλά μάλλον θα απογοητευτούν στον γκισέ. Ο λόγος των χαμηλών ποσών των αναδρομικών και των αυξήσεων είναι η προσωπική διαφορά που εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι διατηρούν. Η προσωπική διαφορά είναι η έμμεση λογιστική μείωση που έγινε στο ανταποδοτικό κομμάτι των περισσότερων συντάξεων, όταν αυτές επανυπολογίστηκαν με τα ποσοστά του νόμου Κατρούγκαλου και η οποία μειώνει τόσο το ποσό των αναδρομικών όσο και των αυξήσεων. Έτσι, αν η προσωπική διαφορά δεν καλυφθεί από της αυξήσεις τότε μείνει στα χαρτιά... και δεν θα δουν χρήματα στη τσέπη τους οι συνταξιούχοι.

Τα ποσά

Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 150.000 συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις από 20 έως και 50 ευρώ ενώ τα νέα αναδρομικά ποσά που θα λάβουν θα φτάσουν γύρω στις 2.000 με 2.500 ευρώ.

Όσοι χαμηλοσυνταξιούχοι δεν θα λάβουν αναδρομικά και αυξήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr η κυβέρνηση σκοπεύει να τους δώσει ένα «μέρισμα».

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα γίνει ακόμη μία εμβόλιμη πληρωμή από τον ΕΦΚΑ σε περίπου 29.000 «νέους» συνταξιούχους (συνταξιοδοτήθηκαν μετά το Μάιο του 2016). Υπάρχει ωστόσο και ένα πλήθος 215.000 παλαιών συνταξιούχων όπου ο επανυπολογισμός των συντάξεών τους δεν έχει ολοκληρωθεί και πρόκειται να γίνει μέχρι το τέλος του έτους. Αφορά σύνθετες περιπτώσεις, με λάθη ή ελλιπή στοιχεία στο σύστημα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές στη Γερμανία: Νίκη του SPD με διαφορά 1,6% από το CDU με καταμετρημένο το 100% των ψήφων

Συγκλονίζει η Αριάδνη Γερασιμίδου: «Έχω καρκίνο, δεν υπάρχει τρόπος να σωθώ» (video)

Βασίλης Λεβέντης: Σταθερά κρίσιμη η κατάστασή του – Γιατί δεν είχε κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό