ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρέσλερ: Επιμένει στο μεταρρυθμιστικό πλαίσιο για την Ελλάδα

Ρέσλερ: Επιμένει στο μεταρρυθμιστικό πλαίσιο για την Ελλάδα

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος, Φίλιπ Ρέσλερ, συστήνει στην Ελλάδα να τηρήσει με συνέπεια τη μεταρρυθμιστική πορεία, που έχει συμφωνηθεί με τους εταίρους.

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του γερμανικού κοινοβουλίου, αισθητή ήταν η αμηχανία των κομματικών αλλά και των κυβερνητικών εκπροσώπων να απαντήσουν στο ερώτημα, ποια θα πρέπει να είναι η στάση της Γερμανίας έναντι της κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα μετά τις εκλογές.

Σε δηλώσεις του στη Deutsche Welle, ο κ. Ρέσλερ είπε ότι «ευχόμαστε ότι το συντομότερο δυνατό θα σχηματιστεί στην Ελλάδα κυβέρνηση, η οποία θα έχει τη βούληση να ακολουθήσει με συνέπεια τη μεταρρυθμιστική πορεία. Αυτός είναι άλλωστε και ο καλύτερος δρόμος για την τόνωση της ανάπτυξης και την αύξηση της απασχόλησης. Η προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, το κοινωνικό δίκαιο, τις ιδιωτικοποιήσεις και τη δημόσια διοίκηση είναι η καλύτερη προϋπόθεση για ανάπτυξη. Άλλωστε, αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Ελλάδα εκτός από τη δημοσιονομική σταθερότητα».