ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Rolco ευαισθητοποιεί μαθητές για το περιβάλλον

Η Rolco ευαισθητοποιεί μαθητές για το περιβάλλον

Μια νέα καμπάνια για την ευαισθητοποίηση των παιδιών για το περιβάλλον, ξεκινά η εταιρία Rolco.

Πιστή στις αρχές και τον αγώνα της για το περιβάλλον, η Rolco αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει μαθητές στο θέμα της περιβαλλοντολογικής συνείδησης.

Έτσι, στα πλαίσια των προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, φιλοξενεί μαθητές από σχολεία κάθε περιοχής, με στόχο την εκπαίδευση και ενημέρωση για καθημερινές πράξεις και συμπεριφορές που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος…

Συνολικά πάνω από 200 μαθητές διαφόρων τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά πώς λειτουργεί μία βιομηχανία απορρυπαντικών, καθώς και την πορεία των προϊόντων της από τη γραμμή παραγωγής μέχρι τα ράφια του super market.Τις εγκαταστάσεις της εταιρείας επισκέφθηκαν σχολεία από διάφορες περιοχές της Αθήνας, όπως Κερατσίνι, Παλαιό Φάληρο, Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή και Παπάγου.

Κάθε επίσκεψη περιλάμβανε περιήγηση στους χώρους του εργοστασίου και παρακολούθηση των διαφόρων σταδίων παραγωγής και συσκευασίας. Στο τέλος, οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με στελέχη της εταιρείας, προκειμένου να ενημερωθούν για τα συστήματα και τις διαδικασίες που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα στην παραγωγική μονάδα της Rolco γίνεται χρήση φυσικού αερίου περιορίζοντας έτσι τους ρύπους από την εκπομπή καυσαερίων. Χρησιμοποιούνται ειδικά συστήματα διαχείρισης των υγρών αποβλήτων και με υψηλό ποσοστό ανακύκλωσής τους έχει επιτευχθεί ο περιορισμός τους στο ελάχιστο, μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση του νερού. Ακόμα όλα τα απόβλητα συλλέγονται ανά είδος και ανακυκλώνονται.

Σε συνέχεια της προσπάθειας για την προστασία του πλανήτη και της ευαισθητοποίησης των πολιτών προς αυτήν την κατεύθυνση, η Rolco θα συνεχίσει τα προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας, τα οποία εντάσσονται σε ένα ευρύτερο στρατηγικό πλαίσιο που θα αγκαλιάζει τους τομείς Περιβάλλον, Κοινωνία καθώς και την εσωτερική λειτουργία της εταιρίας, συμβάλλοντας δυναμικά στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής μας.