ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βουτιά» στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

«Βουτιά» στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης
Πετρέλαιο θέρμανσης
Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των πολιτών για το επίδομα θέρμανσης, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι και την πτώση στην τιμή του πετρελαίου γεμίζουν τις δεξαμενές τους.

Πτώση παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην τιμή των καυσίμων και του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ αυξάνεται η ζήτησή του με το κρύο να γίνεται πλέον εντονότερο.

Συγκεκριμένα, χθες, η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ήταν στο 1,19 ευρώ / λίτρο. Αντίστοιχα, το diesel ήταν στο 1,94 ευρώ / λίτρο και η βενζίνη στο 1,996 ευρώ / λίτρο.

Όπως επεσήμανε και ο Πρόεδρος Συνδέσμου Αττικής Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Νίκος Παπαγεωργίου, το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται σήμερα κατά 15% φθηνότερα συγκριτικά με τα μέσα Οκτωβρίου, όταν και ξεκίνησε η διάθεσή του.

«Το πετρέλαιο θέρμανσης καταγράφει μια μείωση της τάξης των 20 λεπτών περίπου σε όλη την Ελλάδα», δήλωσε σχετικά ο κ. Παπαγεωργίου.

Μεγάλο ενδιαφέρον για το επίδομα θέρμανσης

Όπως αναφέρουν οι πρατηριούχοι, ο κόσμος όχι μόνο αγοράζει πετρέλαιο αλλά γεμίζει κιόλας προκειμένου να πάρει την κρατική επιδότηση.

Η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης παραμένει ανοιχτή μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου. Οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα MyΘέρμανση ξεπερνούν τις 880.000.

Τα ποσά θα καταβληθούν λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαβάστε ακόμα:

Επίδομα θέρμανσης: Έως 21 Δεκεμβρίου η καταβολή της πρώτης δόσης

Επίδομα θέρμανσης: 400.000 δικαιούχοι δεν έχουν κάνει αίτηση

Θέρμανση: Πήραν «φωτιά» τα τζάκια – Ανάρπαστα τα ξύλα για τον χειμώνα