ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλάθι του φούρνου και του κρεοπωλείου: Αντιδρούν οι αρμόδιοι φορείς

Καλάθι του φούρνου και του κρεοπωλείου: Αντιδρούν οι αρμόδιοι φορείς

Καλάθι του φούρνου και του νοικοκυριού: Αντιδρούν οι αρμόδιοι φορείς  στην εφαρμογή του μέτρου

Νέα «καλάθια» ετοιμάζει να φέρει η κύβερνηση στη αγορά για να αντιμετωπίσει το κύμα ακρίβειας. Πρόκειται για το «καλάθι του κρεοπωλείου» και το «καλάθι του φούρνου» τα οποία αναμένονται να έρθουν το επόμενο διάστημα, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφέρεται ότιτο «καλάθι του κρεοπωλείου» θα περιλαμβάνει χοιρινό, μοσχάρι και κοτόπουλο, ενώ το «καλάθι του φούρνου» που αναμένεται μέσα στον Ιανουάριο θα περιλαμβάνει το ψωμί αλλά και κάποια αρτοσκευάσματα. «Όσο περνάνε οι εβδομάδες, όλο και περισσότεροι κλάδοι που στην αρχή ήταν επιφυλακτικοί με το καλάθι, έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι όποιος μπαίνει στο καλάθι τελικά κερδίζει γιατί οι καταναλωτές το ακολουθούν. Είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε ανακοινώσεις» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Οι συνδικαλιστές των αντίστοιχων κλάδων, ωστόσο, δηλώνουν άγνοια για το νέο μέτρο και αρνητικοί στη θεσμοθέτηση των νέων καλαθιών. Αυτά δήλωσαν, τόσο η πρόεδρος τους Σωματείου Αροποιών Θεσσαλονίκης, Έλσα Κουκουμέρια, όσο και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, Σάββας Κεσίδης.

Σύμφωνα πάντως με το Υπουργείο Ανάπτυξης, η διαφορά μεταξύ του πρώτου και του 8ου καλαθιού, φτάνει στο -17% .