ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκκληση Γιούνκερ για λύση στο ισπανικό ζήτημα

Έκκληση Γιούνκερ για λύση στο ισπανικό ζήτημα

Έκκληση για ταχεία εξεύρεση λύσης στην ισπανική τραπεζική κρίση, απηύθυνε σήμερα ο επικεφαλής του Εurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την ώρα που οι φήμες θέλουν την χώρα να προσχωρεί στον μηχανισμό στήριξης.

Σε συνέντευξή του αργά χθες το βράδυ στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό DeutschlandradioKultur, ο Γιούνκερ τόνισε πως «πρέπει να βρεθεί σύντομα λύση».

Επέμεινε στο γεγονός ότι η κατάσταση στην Ισπανία δεν συγκρίνεται με αυτήν στην Ελλάδα, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες της Μαδρίτης να αποκαταστήσει τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Σόιμπλε: Η Ισπανία θα αποφασίσει μόνη της το σωστό

Σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Ruhr Nachrichten ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε πως είναι θέμα της Ισπανίας να αποφασίσει αν θα ζητήσει οικονομική βοήθεια από τους ευρωπαίους εταίρους της. «Η Ισπανία θα αποφασίσει μόνη της τι είναι σωστό να κάνει», τόνισε.

Την Παρασκευή η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγέλα Μέρκελ είχε δηλώσει: «Είναι σαφές πως οι χώρες που επιθυμούν την αλληλεγγύη θα το ζητήσουν μόνες τους. Διαθέτουμε όλα όσα είναι αναγκαία για μια σταθερή εξέλιξη της ευρωζώνης».

Η Ισπανία δέχεται πιέσεις από όλες τις πλευρές για να ζητήσει ευρωπαϊκή βοήθεια ώστε να προχωρήσει στη σωτηρία των τραπεζών της που έχουν έχουν ανάγκη 40 δισεκατομμύρια ευρώ για την ανακεφαλαιοποίησή τους.

Διαβάστε επίσης:

ΔΝΤ: Οι ισπανικές τράπεζες χρειάζονται 80 δισ. ευρώ

Ισπανία: Επιμένει ότι δεν ζητά βοήθεια

Eurogroup: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη για την Ισπανία