ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Red alert στις αμερικανικές τράπεζες; Ερχεται νέο κανόνι;

Red alert στις αμερικανικές τράπεζες; Ερχεται νέο κανόνι;
Associated Press

Η διοίκηση της PacWest Bancorp προσπαθεί να καθησυχάσει τους επενδυτές, ωστόσο η μετοχή της βυθίζεται την τελευταία ώρα κατά 37%

Κόκκινος συναγερμός και πάλι για τον τραπεζικό κλάδο στις ΗΠΑ, καθώς, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου η PacWest Bancorp, η μετοχή της οποίας βρέθηκε να βουλιάζει 60% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές λόγω ανησυχιών για την κεφαλαιακή της επάρκεια, βρίσκεται σε συζητήσεις με πιθανούς νέους εταίρους και επενδυτές.

Η διοίκηση της PacWest Bancorp προσπαθεί να καθησυχάσει τους επενδυτές, ωστόσο η μετοχή της βυθίζεται την τελευταία ώρα κατά 37%. Οι αξιωματούχοι της περιφερειακής τράπεζας διαβεβαίωσαν ότι το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα δεν αντιμετώπισε ασυνήθιστες εκροές καταθέσεων. «Τα μετρητά και η διαθέσιμη ρευστότητά μας παραμένουν σταθερά και ξεπέρασαν τις ανασφάλιστες καταθέσεις μας» τόνισαν.

Σύμφωνα με τους ίδιους, οι βασικές καταθέσεις των πελατών της τράπεζας έχουν αυξηθεί από τις 31 Μαρτίου του 2023, με τις συνολικές καταθέσεις να φτάνουν τα 28 δισ. δολ. για την περίοδο μέχρι τις 2 Μαΐου του 2023 και τις ασφαλισμένες καταθέσεις να διαμορφώνονται στο 75% από 71% στο τέλος του τριμήνου και 73% για την περίοδο μέχρι τις 24 Απριλίου του 2023.

Τα σενάρια για την PacWest Bancorp δίνουν και παίρνουν, με το Bloomberg να αναφέρει ότι η διοίκηση εξετάζει στρατηγικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης κα της πώλησης.

Επίσης η PacWest ανακοίνωσε επίσης ότι έχει εξετάσει πωλήσεις στρατηγικών περιουσιακών στοιχείων, μεταξύ των οποίων την πώληση χαρτοφυλακίου δανείων ύψους 2,7 δισ. δολ.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως πρόσφατα αρκετοί πιθανοί συνεργάτες και επενδυτές προσέγγισαν την τράπεζα και οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη». Η εταιρεία θα συνεχίσει να αξιολογεί όλες τις επιλογές για να μεγιστοποιήσει την αξία των μετόχων», καταλήγει η ανακοίνωση.