ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

To Eurojackpot, η νέα επένδυση Νταβέλη και η συνεργασία Άδωνι - EPLO

To Eurojackpot, η νέα επένδυση Νταβέλη και η συνεργασία Άδωνι - EPLO

Το Newsbomb.gr μέσα από τη στήλη «Over the Counter», φιλοδοξεί να προσφέρει στους αναγνώστες του μια σταθερή πηγή πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στο οικονομικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό παρασκήνιο της χώρας.

Πλησιάζει το Eurojackpot

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024 αναμένεται να ξεκινήσει και στην Ελλάδα το Eurojackpot, ένα από τα πλέον δημοφιλή παιχνίδια λοταρίας στην Ευρώπη. Το πανευρωπαϊκό λόττο λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το 2006 και σήμερα παίζεται σε 18 χώρες. Ήδη το υπουργείου Οικονομικών επέτρεψε με διάταξη νόμου την επίγεια διεξαγωγή του Eurojackpot στην ελληνική επικράτεια. Συγκεκριμένα χορηγήθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο στον ΟΠΑΠ δεκαετής άδεια διεξαγωγής του παιχνιδιού. Το μόνο που απομένει είναι να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε το Eurojackpot να ενταχθεί στις επιλογές παιχνιδιών που προσφέρει ο ΟΠΑΠ στο δίκτυό του. Ένα καθοριστικό βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση έγινε προ ημερών, οπότε και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας υπέγραψε την απόφαση «Θέσπιση Κανονισμού Παιγνίων - Ειδικός Κανονισμός Διοργάνωσης και Διεξαγωγής του τυχερού παιγνίου Eurojackpot». Σε σχέση με το ελάχιστο αποδιδόμενο ποσοστό κερδών του Eurojackpot η απόφαση Σταϊκούρα αναφέρει πως «η ελάχιστη ετήσια βάση υπολογισμού του συνόλου των αποδιδόμενων κερδών όλων των τύπων παιγνίων του τυχερού παίγνιου αντιστοιχεί σε ποσοστό 50% επί των ακαθάριστων εισπράξεων του Eurojackpot. Εξαιρετικά και σε μεμονωμένες κατηγορίες επιτυχιών των διαφορετικών τύπων παιγνίων, τα συνολικά αποδιδόμενα κέρδη δύνανται να διαφοροποιούνται σε σχέση με το ως άνω ποσoστό».

Η About Life Time

Σε μια νέα επένδυση προχωρεί ο Λαρισαίος επιχειρηματίας Αχιλλέας Νταβέλης, ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΑΕΛ. Ο Νταβέλης, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus στη Λάρισα, συνιδιοκτήτης στην θεσσαλική εταιρεία παραγωγής μασκών Larisa Face Cover και πρόεδρος του δημοσιογραφικού ομίλου 21admedia δρομολογεί την ανέγερση στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης στην Λάρισα, ήτοι μιας δομής μόνιμης διαβίωσης - κατοικίας ατόμων με νοητική αναπηρία. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία About Life Time ΑΕ, η οποία μάλιστα υπάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο για τη δημιουργία στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης δυναμικότητας 72 κλινών, η οποία θα στεγάσει άτομα με κινητικά προβλήματα. Το επενδυτικό σχέδιο ύψους 5,8 εκατ. ευρώ θα λάβει επιδότηση 2,26 εκατ. ευρώ από τον αναπτυξιακό νόμο.

Συνεργασία Άδωνι - EPLO

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO) είναι ένας οργανισμός που επικεντρώνεται στη προώθηση των ευρωπαϊκών αξιών, καθώς και στη δημιουργία και διάδοση της γνώσης στον τομέα του δημοσίου δικαίου και της διακυβέρνησης. Διευθυντής του EPLO και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του είναι ο Καθηγητής Σπύρος Φλογαΐτης. Προ ημερών ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέθεσε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου το έργο της μεταφοράς τεχνογνωσίας που θα χρησιμοποιηθεί για την απλούστευση του θεσμικού πλαισίου, που σχετίζεται με την επιχειρηματικότητα, καθώς και το σχεδιασμό εγχώριων και διεθνών χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Για τον σκοπό αυτό ο EPLO θα επιχορηγηθεί με 960.000 ευρώ.

Τα 14 μνημεία του Ελληνικού

Εγκρίθηκε από τα υπουργεία Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού το τμήμα της πολιτιστικής διαδρομής που διέρχεται μέσα από την περιοχή του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά. Η πολιτιστική διαδρομή 12 χιλιομέτρων που σχεδίασε η Lamda Development εγκρίθηκε προ ημερών από τη Διεύθυνση Τοπογραφικών Εφαρμογών του υπουργείου Περιβάλλοντος. Η πολιτιστική διαδρομή περιλαμβάνει 14 μνημεία. Το τμήμα του Κλασικού Νεκροταφείου, στην περιοχή του σταθμού μετρό «Αργυρούπολη». Το τμήμα Κλασικού Νεκροταφείου και Αρχαίου Δρόμου, στην περιοχή του αμαξοστασίου του ΤΡΑΜ. Το Αγγλικό υπόστεγο (Παγόδα). Τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής. Τον λόφο Χασάνι. Τρία Διατηρητέα Υπόστεγα.Το Διατηρητέο Ανατολικό Αεροδρόμιο. Το Ταφικό Μνημείο Ελληνικού, το οποίο έχει ήδη μεταφερθεί στην αρχική του θέση. Το τμήμα του Αρχαίου Λατομείου. Το Αρχαίο Οικοδόμημα και τμήμα του Αρχαίου Δρόμου. Τον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά και Δαμιανού και τον Προϊστορικό Οικισμό στο Ακρωτήρι του Αγίου Κοσμά.

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη Over the Counter προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.