ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Market Pass: Ποιους μήνες αφορά - Πότε ανοίγει το vouchers.gov.gr

Market Pass: Ποιους μήνες αφορά - Πότε ανοίγει το vouchers.gov.gr

Market Pass: Η διαδικασία της αίτησης και ο έλεγχος των οικονομικών κριτηρίων

Έρχεται ξανά το Market Pass, όπως ήδη έχει ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ μέτρο στήριξης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα είδη διατροφής από τα νοικοκυριά.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, το νέο market pass θα αφορά το τρίμηνο από τον Αύγουστο μέχρι και τον Οκτώβριο του 2023, ενώ δε θα είναι απαραίτητη η καθολική υποβολή νέας αίτησης.

Το σύστημα θα ελέγξει τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν τον Φεβρουάριο 2023 και θα τις διασταυρώσει με τα εισοδήματα του 2022 για το εάν οι αιτούντες δικαιούνται ή όχι το νέο Market Pass.

Το σύστημα θα ελέγξει επίσης και όσες αιτήσεις απορρίφθηκαν.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Οικονομικών, δήλωσε ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει για κάποιες μέρες για όσους δεν είχαν κάνει αίτηση και θέλουν να κάνουν.

Οι επιλογές για όσους είχαν κάνει αίτηση ήταν η πληρωμή σε τραπεζικό λογαριασμό ή με ψηφιακή άυλη κάρτα σε smartphone με τεχνολογία NFC. Αρκετοί δικαιούχοι όμως είχαν επιλέξει την κατάθεση στην τράπεζα για να καλύψουν άλλες καταναλωτικές ανάγκες, παρά το «πέναλτι» ύψους 20% στο ποσό της οικονομικής ενίσχυσης.

Για τον λόγο αυτό μπορούν όσοι το επιθυμούν να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση για το Market Pass 2 στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr και να επιλέξουν τον τρόπο πληρωμής, τράπεζα ή ψηφιακή κάρτα.

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα vouchers.gov.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Market Pass 2 θα ελεγχθούν στα εισοδηματικά κριτήρια καθώς και τα κριτήρια ακίνητης περιουσίας του οικονομικού έτους 2022.

Για τον ίδιο λόγο και επειδή η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις του 2023 (εισοδήματα 2022) , μετά την παράταση που δόθηκε, λήγει στις 31 Ιουλίου 2023, η πλατφόρμα vouchers.gov.gr για την υποβολή αίτησης για το Market Pass 2 αναμένεται να ανοίξει τον Αύγουστο.

Διαβάστε επίσης:

Αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους: Τι αλλάζει και για ποιους από το 2024

Σε νέα εποχή ανάπτυξης η Υδρόγειος Ασφαλιστική μετά τη συμφωνία με τον ιταλικό όμιλο Reale

Επίδομα μητρότητας: Ανακοινώθηκε η αύξηση από το υπουργείο Οικονομικών - Τι αλλάζει