Εκτοξεύεται η τιμή στο πετρέλαιο μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν

Εκτινάχθηκαν οι τιμές του πετρελαίου

Εκτοξεύεται η τιμή στο πετρέλαιο μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν
1'

Στα ύψη οι τιμές του πετρελαίου στον που έχω τις επιθέσεις του Ισραήλ στο Ιράν. Στις πρωινές συναλλαγές το αμερικανικό αργώ καταγράφει άνοδο περίπου 2,5%, ενώ και το Brent κινείται ανοδικά. Σύμφωνα με αναλυτές η κλιμάκωση της έντασης στην Μέση Ανατολή προκαλεί αναταράξεις στην αγορά πετρελαίου και μένει να διαφανεί εάν υπάρξει ράλι στην τιμή.

Ο «μαύρος χρυσός» έχει αυξηθεί φέτος, λόγω της μειωμένης προσφοράς, των επιθέσεων στη ρωσική ενεργειακή υποδομή και του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Ο Syed Muhammad Osama Rizvi, αναλυτής πετρελαίου στο OilPrice.com δήλωσε: «Το συνολικό κλίμα στις αγορές πετρελαίου είναι σίγουρα ανοδικό, όπως αποδεικνύεται από την αγορά συμβάσεων αξίας 140 εκατομμυρίων βαρελιών στα έξι πιο σημαντικά συμβόλαια.

«Ο σημαντικότερος λόγος για το ράλι είναι η συνεχιζόμενη δέσμευση του ΟΠΕΚ+ για περικοπές παραγωγής, αν και αυτό μπορεί να αλλάξει πολύ σύντομα. Δεύτερον, υπάρχουν προσδοκίες ότι η παγκόσμια οικονομία περνά τώρα από μια ανάκαμψη, δεδομένης της ισχύος της οικονομίας των ΗΠΑ. Τέλος, η γεωπολιτική κατάσταση κρατά επίσης τις τιμές του πετρελαίου στην υψηλότερη πλευρά», ανέφερε ο Syed Muhammad.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή