ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τηλεοπτικά σποτ για το παραεμπόριο

Τηλεοπτικά σποτ για το παραεμπόριο

Το παρεμπόριο έχει προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με σοβαρές συνέπειες στην οικονομία και στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, και το υπουργείο Ανάπτυξης, σε συνεργασία με την Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), ξεκινά τηλεοπτική διαφημιστική καμπάνια ενημέρωσης των καταναλωτών για τους κινδύνους του παραεμπορίου, αλλά και για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων τού Παρατηρητηρίου Τιμών (www.e-prices.gr).

Για την παραγωγή των συγκεκριμένων τηλεοπτικών διαφημιστικών μηνυμάτων δεν επιβαρύνθηκε ο προϋπολογισμός του υπουργείου. Η παραγωγή έγινε εξ ολοκλήρου από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και η μετάδοση των spot είναι δωρεάν. Και τα δύο ζητήματα αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την προστασία των καταναλωτών. Η αντιμετώπιση του παρεμπορίου, πέρα από οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα, αποτελεί βασική προτεραιότητα τού υπουργείου. Τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν και άλλες πρωτοβουλίες τού υπουργείου για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Το Παρατηρητήριο Τιμών, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης, είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των καταναλωτών και παρέχει τη δυνατότητα εξοικονόμησης χρημάτων μέσω της παρακολούθησης και σύγκρισης των τιμών πώλησης σε ολόκληρη τη χώρα. Θεωρήθηκε, λοιπόν, σκόπιμη η προβολή του για να γίνει μεγαλύτερη χρήση των δυνατοτήτων που παρέχει.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ΕΙΤΗΣΕΕ θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις. Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν λίγες μέρες, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕΕ, Κ. Μίχαλος, επανέφερε την πρότασή του για τη σύσταση ενός αυτόνομου Σώματος Δίωξης Παραεμπορίου, ενώ το ζήτημα πάταξης του παραεμπορίου είχαν θίξει από κοινού πρόσφατα ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, στο πλαίσιο υπομνήματός τους προς το υπουργείο Οικονομικών με προτάσεις για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Στη ευρεία σύσκεψη, υπό την προεδρία του κ. Χατζηδάκη, συμμετείχαν ο αρμόδιος υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στ. Κομνηνός, ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Γ. Στεργίου, ο γενικός γραμματέας υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Αθ. Ανδρεουλάκος, ο ειδικός γραμματέας ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλος, ο γενικός διευθυντής Τελωνείων Κ. Νιχωρίτης, η αναπληρωτής Περιφερειάρχης Αττικής Άννα Παπαδημητρίου - Τσάτσου, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Κ. Μίχαλος, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος κ. Δ. Ασημακόπουλος, ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Βιομηχανιών Επωνύμων Προϊόντων Λ. Παπακοσμάς, η προϊσταμένη Κεντρικού Σχεδιασμού Δημοτικής Αστυνομίας Αθηνών, Μαρία Δουβίκα, ο διευθυντής Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιώς, Δ. Παπαματθαίου και εκ μέρους τού Λιμενικού Σώματος, ο αρχιπλοίαρχος Ι. Καραγεωργόπουλος.

Ροή Ειδήσεων