ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολάντ: Υπέρ της χρονικής παράτασης στην Ελλάδα

Ολάντ: Υπέρ της χρονικής παράτασης στην Ελλάδα

Υπέρ του να δοθεί χρονική παράταση στην κυβέρνηση της Ελλάδας προκειμένου να επιτύχει τους στόχους που έχουν καθοριστεί από την Τρόικα στο πλαίσιο της δανειακής της σύμβασης -- υπό όρους -- τάχθηκε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο στη Ρώμη μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Ο Ολάντ είπε ότι «εάν η έκθεση της Τρόικας είναι θετική, επιβεβαιώσει ότι υπάρχει αξιοπιστία, εάν χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να υλοποιηθούν τα μέτρα, θα μπορούσαμε να εκπονήσουμε ένα σχέδιο που να διατηρεί (παράλληλα) την Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη».

Εξάλλου, ερωτηθείς για τις προσεχείς κινήσεις της ΕΚΤ, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ περιορίστηκε να τονίσει ότι η θέση του είναι πως οφείλεται να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: δηλαδή η τράπεζα, «μέσω μηχανισμών σταθερότητας, να μπορεί να παρεμβαίνει γρήγορα ύστερα από μια σαφή αίτηση κράτους-μέλους» ώστε να μειώνεται το κόστος δανεισμού της.

«Συμφωνώ απολύτως σε όλα», είπε από την πλευρά του ο Μόντι.

Ο Φρανσουά Ολάντ δεν παρέλειψε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά, λέγοντας ότι «η Ελλάδα θα μείνει στην ΕΕ, έχει αξιόπιστη κυβέρνηση».

Διαβάστε ακόμα:

Ταύτιση απόψεων για Μόντι και Ολάντ