ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκτακτο Εurogroup την Τετάρτη για την Ελλάδα

Έκτακτο Εurogroup την Τετάρτη για την Ελλάδα

Μετά και την αναβολή του Euro Working Group, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για σήμερα Παρασκευή, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι κάνουν τώρα λόγο για έκτακτο Eurogroup, με πιθανότερη ημερομηνία την Τετάρτη.

Κύριο προαπαιτούμενο είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση.

Η έκθεση της τρόικας δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί καθώς οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο πλευρών είναι συνεχείς και οι τρεις εκπρόσωποι φαίνεται πως χρειάζονται περισσότερο χρόνο για τα τελικά τους αποτελέσματα.

Η αναβολή της σημερινής συνεδρίασης του Euro Working Group για τη Δευτέρα, δείχνει την πρόθεση των Βρυξελλών να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Αθήνα ούτως ώστε να καταλήξουν οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι στο πακέτο μέτρων, το οποίο δεν έχει κλείσει καθώς τα εργασιακά είναι «κόκκινο πανί» για τη ΔΗΜΑΡ.

Στην χθεσινή συνεδρίαση των ομάδων εργασίας των Ευρωπαίων Υπουργών Οικονομικών συζητήθηκε κυρίως το θέμα του χρηματοδοτικού κενού για την Ελλάδα έως το 2016 και οι τρόποι με τον οποίο θα μπορέσει αυτό να καλυφθεί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αποσπάσματα από την έκθεση του ΔΝΤ παρουσιάστηκαν στην Ομάδα Εργασίας του Eurogroup. Στην έκθεση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι το πιο πιθανό είναι η Ελλάδα να βρίσκεται στο 136% «και αυτό κάτω από ένα θετικό σενάριο ενός πρωτογενούς πλεονάσματος του προϋπολογισμού, την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη και την ιδιωτικοποίηση», δήλωσε αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Διαβάστε επίσης:

Κρίσιμο τριήμερο για τη συμφωνία

Το κρίσιμο Euro Working Group για την Ελλάδα

Νέο «ΟΧΙ» της ΔΗΜΑΡ για τα εργασιακά

Reuters: Πάνω από 120% του ΑΕΠ το ελληνικό χρέος το 2020