ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την γεωστρατηγική μας θέση ανέπτυξε ο Μίχαλος σε Κορεάτες επενδυτές

Την γεωστρατηγική μας θέση ανέπτυξε ο Μίχαλος σε Κορεάτες επενδυτές

Επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα παρουσιάστηκαν σήμερα σε κορεατικές εταιρείες, σε ημερίδα που οργάνωσε με πρωτοβουλία του το Υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ημερίδα παραχώρησε ομιλία ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ. Παναγιώτης Μίχαλος ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Μετά από μία σημαντική μεταρρυθμιστική προσπάθεια, που προωθήθηκε παρά το ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται για έκτη συνεχή χρονιά σε ύφεση, η θέση της χώρας στο διεθνές επενδυτικό περιβάλλον αποκαθίσταται», τόνισε ο κ. Μίχαλος.

«Εκτιμούμε ότι αυτό που σας φέρνει στην Ελλάδα, πέραν των ίδιων των επενδυτικών ευκαιριών, που είναι πολλές, όπως αυτές του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ, των επενδυτικών κινήτρων που έχουν θεσπιστεί (νέος επενδυτικός νόμος, fast track, προωθούμενη μείωση φορολογίας επιχειρήσεων, απελευθέρωση της αγοράς), είναι η ίδια η γεωστρατηγική θέση της χώρας».

«Η Ελλάδα αποτελεί πύλη εισόδου στην Ευρώπη για τις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις αποτελεί δίοδο για την προσέγγιση των μεσογειακών, ασιατικών αγορών και των αγορών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Είναι κόμβος διαμετακόμισης και διανομής προϊόντων για επιχειρηματικούς κολοσσούς όπως η COSCO και η Hewlett Packard. Και μετατρέπεται, επίσης, σε έναν ιδιαίτερα σημαντικό ενεργειακό κόμβο χάρη στις μεγάλες επενδύσεις που προωθούνται στον κλάδο».

Υπενθυμίζεται ότι η ημερίδα για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, η οποία διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών και την Εταιρεία Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ, πραγματοποιήθηκε, σήμερα Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013, στην έδρα των Ελληνικών Χρηματιστηρίων, στο πλαίσιο επίσκεψης στην Ελλάδα αντιπροσωπείας εκπροσώπων κορεατικών επενδυτικών εταιρειών.

Την πρωτοβουλία διοργάνωσης της αποστολής, στην οποία συμμετέχουν ο πρόεδρος του KOFIA (Korean Financial Investment Association), οι μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες της Κορέας και μέλη του κορεατικού επιχειρηματικού συνδέσμου, είχε η Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών στο πλαίσιο των συστηματικών της πρωτοβουλιών για προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Στόχος της συνδιοργάνωσης της ημερίδας με τα Ελληνικά Χρηματιστήρια, ήταν να ενημερωθούν τα μέλη του KOFIA για τα νέα δεδομένα της ελληνικής οικονομίας και τη κεφαλαιαγοράς, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το νέο επενδυτικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε στη χώρα μας, για τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασίας με ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς και για τις επιλογές επενδύσεων στην ελληνική αγορά.

Στην ημερίδα απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ κ. Σωκράτης Λαζαρίδης.