ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΕΚΑ: Σύσκεψη για το Αιολικό πάρκο στη Σκύρο

ΥΠΕΚΑ: Σύσκεψη για το Αιολικό πάρκο στη Σκύρο

Σύσκεψη για την προτεινόμενη επένδυση Αιολικού Πάρκου στη Σκύρο πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής υπό τον υπουργό Γιάννη Μανιάτη.

Η επένδυση αφορά στην κατασκευή αιολικού πάρκου ισχύος 330 μεγαβάτ στη Νότια Σκύρο και στη σύσκεψη μετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας της Σκύρου, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Βουλευτές του Ν. Εύβοιας καθώς και οι επενδυτές του αιολικού πάρκου. Στόχος ήταν να υπάρξει ένας γόνιμος διάλογος-αλληλοενημέρωση, με στόχο την επίτευξη «κοινού τόπου», μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών, στοιχείο απαραίτητο όπως τόνισε ο Υπουργός ΠΕΚΑ για την υλοποίηση επενδύσεων.

Οι συνθήκες της χώρας όπως επισημαίνει το ΥΠΕΚΑ την κρίσιμη αυτή περίοδο για την προσέλκυση επενδύσεων απαιτούν ενέργειες, δράσεις και παρεμβάσεις απ' όλες τις πλευρές που να σέβονται τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και τους τρεις πυλώνες που αυτή εδράζεται, δηλαδή του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και της οικονομίας. Με σεβασμό των αρχών αυτών ζήτησε ο κ. Μανιάτης, να κινηθούν τα ενδιαφερόμενα μέρη.