ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άμεσος κίνδυνος κατάσχεσης για 62.000 ακίνητα

Άμεσος κίνδυνος κατάσχεσης για 62.000 ακίνητα

Άμεσο κίνδυνο κατάσχεσης αντιμετωπίζουν 62.000 ακίνητα, καθώς οι 50.000 δανειολήπτες που συνδέονται με αυτά βρίσκονται στο «κόκκινο» και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας,πρόκειται για κατοικίες, γραφεία, καταστήματα και εξοχικά, τα οποία θα βγουν στο... «σφυρί» από την 1η Ιανουαρίου του 2014, εφόσον αρθεί οριζόντια η απαγόρευση της διενέργειας πλειστηριασμών.

Αυτός είναι, κατά πληροφορίες, ο αριθμός των δανείων για τα οποία οι τράπεζες έχουν εκδώσει τα τελευταία έξι χρόνια, διαταγές πληρωμής. Αξίζει να σημειωθεί πως από αυτά τα δάνεια μόλις τα 26.000 είναι στεγαστικά, δηλαδή έχουν κατά κύριο λόγο προσημειωμένη την πρώτη κατοικία.

Εντυπωσιακό είναι και το στοιχείο που θέλει τουλάχιστον 15.000 από τους 50.000 δανειολήπτες να έχουν τη δυνατότητα πληρωμής των δόσεών τους, δηλαδή διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς και ακίνητα πέραν των προσημειωμένων, αλλά κρύβονται πίσω από αναστολές της διενέργειας πλειστηριασμών, που δίνονται διαρκώς από το 2008.

Διαβάστε επίσης:

Τα «κόκκινα» δάνεια πνίγουν την οικονομία

Απέτρεψαν τέσσερις πλειστηριασμούς

Οδηγία ΕΕ για ασφαλέστερα στεγαστικά δάνεια

Χατζηδάκης: Το Νοέμβριο η συζήτηση για τους πλειστηριασμούς