ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καθυστερήσεις στις πληρωμές για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' οίκον»

Καθυστερήσεις στις πληρωμές για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' οίκον»

Ακόμη και τους οκτώ μήνες μπορεί να υπερβεί ο χρόνος αποπληρωμής των επαγγελματιών του κλάδου του αλουμινίου για τις προμήθειες-εργασίες που πραγματοποιούν, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ' οίκον», όπως υποστηρίζει η διοίκηση του Σωματείου Ελλήνων Μεταποιητών Αλουμινίου και Σιδήρου (ΣΕΜΑΣ), σε επιστολή της προς τον υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη.

Παράλληλα επισημαίνει ότι -βάσει έρευνας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των μελών του- ο συνήθης χρόνος αποπληρωμής είναι οι πέντε με έξι μήνες.

«Πρέπει [...] να υπάρξει κάποια χρονική δέσμευση στην αποπληρωμή από τις τράπεζες», τονίζει η διοίκηση του ΣΕΜΑΣ και προσθέτει ότι «οι κατασκευαστές αυτού του προγράμματος έχουν την ανάγκη συμπαράστασης, ώστε η αποπληρωμή, μετά την ολοκλήρωση του έργου και την έκδοση του τιμολογίου, να γίνεται τουλάχιστον μέσα σε 45 μέρες. Αυτό γιατί ο πελάτης, μετά την υπογραφή της σύμβασης, μέσα σε ένα μήνα έχει ξεκινήσει να καταβάλει τη πρώτη δόση, αλλά και ο κατασκευαστής, με την έκδοση του τιμολογίου, πρέπει να πληρώσει το ΦΠΑ και τις λοιπές υποχρεώσεις του».