ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετά τις 27 Ιανουαρίου η τρόικα στην Αθήνα

Μετά τις 27 Ιανουαρίου η τρόικα στην Αθήνα

Μετά το Eurogroup της 27ης Ιανουαρίου αναμένεται να επανέλθουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να αρχίσει ο νέος γύρος αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Αυτό ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τους οποίους τα τεχνικά κλιμάκια βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, ενώ, ταυτόχρονα, το οικονομικό επιτελείο θα αποστείλει στους εκπροσώπους των δανειστών και τα τελικά στοιχεία του Δεκεμβρίου για την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Τα στελέχη του υπουργείου θεωρούν ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία συνηγορούν υπέρ της βελτίωσης της εικόνας της ελληνικής οικονομίας, κυρίως όσον αφορά στο σκέλος των εσόδων.

troika13

Με τον νέο προγραμματισμό για την έλευση της τρόικας, η συμφωνία για την έγκριση της δόσης των 3,1 δισ. ευρώ από την ευρωπαϊκή πλευρά, μετατίθεται για το Eurogroup της 17ης Φεβρουαρίου. Αντίστοιχα, οι δύο δόσεις -1,8 δισ. ευρώ η κάθε μια, σύνολο 3,6 δισ. ευρώ- από το ΔΝΤ, αναμένεται να εγκριθούν από το Ταμείο στο τέλος Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου.

Σημειώνεται, ότι η ατζέντα των νέων διαπραγματεύσεων θεωρείται «καυτή», καθώς σε αυτήν περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το δημοσιονομικό κενό για το 2014 και το 2015, τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εστίαση και τον φόρο ακινήτων, το χρηματοδοτικό κενό 2014- 2015, η αλλαγή του καθεστώτος που ισχύει για τις ομαδικές απολύσεις, η μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και η σταδιακή κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων.

Διαβάστε επίσης:

Στο τέλος του Ιανουαρίου επιστρέφει η Τρόικα στην Αθήνα

Σενάρια για καθυστέρηση της τρόικας και μετάθεση της δόσης

Η σύσκεψη στο Μαξίμου «έβγαλε» κυβερνητικό συμβουλίου απασχόλησης

ΔΝΤ και Τρόικα ζητούν «αίμα»

Στουρνάρας σε τρόικα: Αλλάξτε στάση – Ο κόσμος σας φοβάται!

Πανηγύρια τέλος! Από σήμερα «τα κεφάλια μέσα»

Η Κομισιόν υπεραμύνεται του ρόλου της Τρόικας

Σβόμποντα: Η κατάργηση της τρόικας, νίκη για την ελληνική προεδρία

Πίσω από τα μπράβο, η ίδια πολιτική