ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η σύσκεψη στο Μαξίμου «έβγαλε» κυβερνητικό συμβουλίου απασχόλησης

Η σύσκεψη στο Μαξίμου «έβγαλε» κυβερνητικό συμβουλίου απασχόλησης

Την ίδρυση κυβερνητικού συμβουλίου απασχόλησης για την καταπολέμηση της ανεργίας ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά, για όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε αυτό θα μετέχουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, οι συναρμόδιοι υπουργοί, ο διοικητής του ΟΑΕΔ, οι διοικητές όλων των εμπλεκόμενων οργανισμών, ενώ θα υπάρξουν συνέργειες και με τον ιδιωτικό τομέα.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ενόψει της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα.

Όπως δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας χθες η ελληνική πλευρά έστειλε στους τροϊκανούς όλα τα απαραίτητα στοιχεία και πλέον περιμένει να καθοριστεί η ημερομηνία άφιξής τους.

Επίθεση Βενιζέλου στον ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, αναφορικά με τα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου για την ελληνική προεδρία, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι η ελληνική προεδρία δεν συγκαλύπτει τα προβλήματα και την ελληνική κρίση αλλά μπορεί να μεταφέρει την εικόνα μιας Ελλάδας που βγαίνει από την κρίση και τα μνημόνια.

Και εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να κατονομάσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά φωτογραφίζοντάς το: «Υπάρχουν άδικα στερεότυπα για τους Έλληνες στο εξωτερικό, ότι είναι τεμπέληδες. Αντιθέτως οι Έλληνες έχουν υποστεί σκληρές και μεγάλες θυσίες κι έχουν επιτύχει μεγάλα αποτελέσματα», είπε και έκανε λόγο για πέμπτη φάλαγγα που «είτε από ανοησία είτε από μικροκομματική λογική επιχαίρει όταν διαβάζει δημοσιεύματα που αμφισβητούν τις προσπάθειες της χώρας για ανάκαμψη. Πρέπει να τους διαψεύσουμε».

ΣΥΡΙΖΑ: Η αντίστροφη μέτρηση για το δίδυμο έχει ξεκινήσει

Οι δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν έμειναν αναπάντητες από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ του Σαββάτου, η Κουμουνδούρου αναφέρει πως η αντίστροφη μέτρηση για Σαμαρά-Βενιζέλο έχει ήδη ξεκινήσει και κατηγορεί τους κυβερνητικούς εταίρους για «συγκάλυψη και συνενοχή» στην υπόθεση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Διαβάστε επίσης:

Τώρα η συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου

Σόιμπλε: Το 2015 και… αν η όποια βοήθεια στην Ελλάδα

Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου το μεσημέρι

Στο 27,8% αυξήθηκε η ανεργία τον Οκτώβριο