ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τώρα η συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου

Τώρα η συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου, με βασικό θέμα στην ατζέντα αυτό της έλευσης της Τρόικας στην Ελλάδα.

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι αναμένεται να εξετάσουν τα ανοικτά μέτωπα, επιχειρώντας να βρουν λύσεις στα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης, έχοντας πάντα ως στόχο την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές ώστε να εκταμιευτεί η επόμενη δόση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο «τραπέζι» θα μπουν και θέματα επικαιρότητας και κοινωνικά ζητήματα που αφορούν στην ελληνική προεδρία της Ε.Ε, ενώ αναμένεται να συζητηθούν τόσο οι εξελίξεις στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και η σύλληψη του Άγγελου Φιλιππίδη όσο και το θέμα της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού.

Πάντως, σε συνέντευξη του Βόλφανγκ Σόιμπλε στη Rheinische Post, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μετέθεσε για τα τέλη του 2015 και με βασικές προϋποθέσεις να τηρήσει η Ελλάδα όλες τις δεσμεύσεις της και να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα μεταθέτει την όποια χορήγηση περαιτέρω βοήθειας προς τη χώρα μας…

Διαβάστε επίσης:

Σόιμπλε: Το 2015 και… αν η όποια βοήθεια στην Ελλάδα

Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου το μεσημέρι