ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άντληση 3 δισ. ευρώ από την έκδοση του πενταετούς ομολόγου

Άντληση 3 δισ. ευρώ από την έκδοση του πενταετούς ομολόγου

Με ισχυρή ζήτηση από τους ξένους επενδυτές ολοκληρώθηκε η έκδοση πενταετούς ομολόγου ύψους 3 δισ. ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών.

Το ετήσιο κουπόνι ανέρχεται σε 4,75% ενώ η συναλλαγή αναμένεται να διακανονιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η ζήτηση για τα ομόλογα ήταν πολύ ισχυρή και η συμμετοχή των ξένων θεσμικών επενδυτών αναμένεται να πλησιάσει το 90%. Οι επενδυτές αυτοί χαρακτηρίζονται ως υψηλής ποιότητας και με μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα, τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Χθες ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν αναφέρθηκε στην έξοδο της χώρας στις αγορές την οποία χαρακτήρισε «σημαντική εξέλιξη», σημειώνοντας ότι «θα βοηθήσει στη μερική κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών».

Νωρίτερα σήμερα σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, ανέφερε ότι η ζήτηση για το ομόλογο ήταν μεγαλύτερη από 20 δισ. ευρώ.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Πολύ καλό νέο η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

«Πολύ καλό νέο η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές και ενθαρρυντικό σημάδι για την ίδια τη χώρα και για την Ευρώπη» δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σαντάλ Χιούγκ.

Όπως σημείωσε η ίδια εκπρόσωπος Τύπου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση, μόλις η ελληνική κυβέρνηση δώσει επισήμως στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την απόδοση του ελληνικού ομολόγου.

Reuters: Η μεγάλη ζήτηση για τα 5ετή ελληνικά ομόλογα θα οδηγήσει σε μείωση της απόδοσής τους

Εντωμεταξύ σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η μεγάλη ζήτηση που εκδηλώθηκε για τα 5ετή ελληνικά ομόλογα θα οδηγήσει σε μείωση της απόδοσής τους κάτω από το 4,95% της έκδοσης, εκτιμούν επενδυτές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

«Θα έλεγα ότι μπορεί να φθάσει στο 4,625%, καθώς θα υπάρχει μεγάλη υπερβάλλουσα ζήτηση» δήλωσε διαχειριστής χαρτοφυλακίου με έδρα το Λονδίνο.
Τα 5ετή ομόλογα διαπραγματεύονταν στη λεγόμενη σκιώδη αγορά (grey market) με απόδοση 4,8%, σημειώνει το δημοσίευμα.

Η έκδοση προσέλκυσε ζήτηση υψηλότερη από 20 δισ. ευρώ από περισσότερους από 550 επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της ζήτησης 1,3 δισ. ευρώ από τις αναδόχους τράπεζες, σημειώνεται.

Διαβάστε επίσης:

Η Ελλάδα ανακτά την εμπιστοσύνη των αγορών – Αλλά για πόσο…

Τόμσεν: Δείγμα επιτυχίας του προγράμματος η έξοδος στις αγορές

WSJ: Η ζήτηση για το ελληνικό ομόλογο υπερέβη τα 20 δισ. ευρώ

Βενιζέλος: Ξαναγινόμαστε η Ελλάδα που ξέρουμε