ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από τη Standard & Poor’s η πρώτη απειλή στον Τσίπρα

Από τη Standard & Poor’s η πρώτη απειλή στον Τσίπρα

Η Standard & Poor's έστειλε μια πρώτη προειδοποίηση στη νέα ελληνική κυβέρνηση σήμερα, δηλώνοντας ότι μπορεί να υποβαθμίσει την πιστοληπτική της αξιολόγηση ακόμη και πριν από την επόμενη προγραμματισμένη ημερομηνία αναθεώρησης, στα μέσα Μαρτίου, εάν τα πράγματα πάνε άσχημα.

Ο Φρανκ Τζιλ, επικεφαλής αξιολόγησης των ευρωπαϊκών κρατών για τον οίκο, δήλωσε στο Reuters ότι η αβεβαιότητα για μια σύγκρουση (της Ελλάδας) αναφορικά με το χρέος, με τα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης, διακινδυνεύει να «εξαφανίσει την ανάκαμψή της.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη με την υπόσχεση να αναδιαρθρώσει το κρατικό χρέος, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου είναι επίσημο, επομένως το ερώτημα είναι τι είδους ελάφρυνση χρέους είναι πρόθυμοι να αποδεχθούν και σε τι είναι έτοιμοι να συμφωνήσουν οι άλλες χώρες της ευρωζώνης», δήλωσε ο Τζιλ.

«Η επόμενη προγραμματισμένη ημερομηνία αξιολόγησης της Ελλάδας είναι στις 13 Μαρτίου. Ωστόσο, μπορούμε να αποκλίνουμε από την ημερομηνία εάν αισθανθούμε ότι έχει συμβεί κάτι εξαιρετικό το οποίο έχει σημαντική βαρύτητα για την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας», ανέφερε ο αξιωματούχος της εταιρείας.

Σχετικές ειδήσεις