ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στρατούλης: Δεν μειώνονται οι επικουρικές συντάξεις

Στρατούλης: Δεν μειώνονται οι επικουρικές συντάξεις

Νέο νόμο στη Βουλή θα φέρει η κυβέρνηση για τις επικουρικές συντάξεις, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης.

Μέχρι να ανοίξει η Βουλή θα ισχύουν οι προηγούμενες διατάξεις, σημείωσε ο κ. Στρατούλης μιλώντας στο Mega και τόνισε ότι το πακέτο για το νέο ασφαλιστικό είναι λιγότερο από 1 εκατ. ευρώ.

Ερωτηθείς από πού θα βρεθούν οι πόροι, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Περιμένουμε έσοδα από επανεκκίνηση της οικονομίας και τη χρηματοδότηση ασφαλιστικού με τους αναγκαίους δημόσιους πόρους. Για εμάς προτεραιότητα είναι να επαναθεμελιώσουμε την κοινωνική ασφάλιση ώστε να ξαναποκτήσει το δημόσιο κοινωνικό, καθολικό και αναδιανεμητικό χαρακτήρα της. Αυτός είναι ο στόχος και θα εφαρμόσουμε μέτρα και πολιτικές να πάμε σε αυτή την κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά.

Για τις ενοποιήσεις ταμείων ο κ. Στρατούλης είπε ότι θα γίνει επανεξέταση και θα προχωρήσουν όπου χρειαστεί και αφού όμως έχει προηγηθεί βαθύς εποικοδομητικός διάλογος με ασφαλισμένους και συνδικάτα αλλά και διασφάλιση ότι δεν θα προκύψει «σύγκλιση προς τα κάτω όπως πήγαιναν οι μνημονιακές κυβερνήσεις».

Για τη 13η σύνταξη είπε πως «το δεδομένο είναι ότι θα εφαρμόσουμε ρητή προεκλογική δέσμευση, τους τρόπους και τις διαδικασίες. Αφήστε μας να τα πούμε στην ώρα μας».

Για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ο κ. Στρατούλης δήλωσε ότι θα ισχύσει η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για επαναφορά τόσο του κατώτατου μισθού, όσο και των συλλογικών συμβάσεω εργασίας.

Επίσης ο κ. Στρατούλης δεσμεύτηκε ότι δεν θα καταργηθεί το ΕΚΑΣ, ούτε θα μειωθούν οι δικαιούχοι του.

Σχετικές ειδήσεις