ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αισιοδοξεί η ελληνική αντιπροσωπεία στο Eurogroup

Αισιοδοξεί η ελληνική αντιπροσωπεία στο Eurogroup

Η ελληνική πλευρά έχει προετοιμαστεί κατάλληλα και εισέρχεται στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία. «Είμαστε απόλυτα θετικοί και διαφαίνεται μια αναγνώριση των προσπαθειών μας», ανέφερε ελληνική πηγή στις Βρυξέλλες.

«Ελπίζουμε, προσθέτει η ίδια πηγή, ότι όλες οι πλευρές και ιδιαίτερα μία πλευρά (εννοεί φυσικά τη Γερμανία) να επιδείξει την αναγκαία προσαρμογή στη θέση της».

Αυτή την ώρα (Παρασκευή, 20/2/15, 17.00) διεξάγονται συναντήσεις αξιωματούχων της ευρωζώνης και του ΔΝΤ με τους κ.κ. Σόιμπλε και Βαρουφάκη, με στόχο την προετοιμασία της συνεδρίασης του Εurogroup για την Ελλάδα, που θα αρχίσει στις 17.30 ώρα Ελλάδας.

Όπως έγινε γνωστό, προηγήθηκε συνάντηση στην οποία έλαβαν μέρος ο πρόεδρος το Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Στη συνέχεια, οι τρεις αξιωματούχοι θα συναντηθούν χωριστά με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Γιάνη Βαρουφάκη ώστε να επιχειρηθεί, με βάση τις συναντήσεις αυτές, να ετοιμαστεί ένα συμβιβαστικό κείμενο.

Σχετικές ειδήσεις