ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup: Ζητούν περαιτέρω παραχωρήσεις από την Ελλάδα

Eurogroup: Ζητούν περαιτέρω παραχωρήσεις από την Ελλάδα

Αλλεπάλληλες συνομιλίες με τους υπουργούς Οικονομικών της Ελλάδας και της Γερμανίας, είχαν ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ και ο Επίτροπος για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί.

Οι συνομιλίες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν πριν από την έναρξη του Eurogroup, είχαν αντικείμενο τη συνέχιση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στην ελληνική αποστολή.

Πιο συγκεκριμένα, «οι συζητήσεις αφορούσαν ένα πακέτο» το οποίο θα περιλαμβάνει σημαντικές παραχωρήσεις από μέρους της Ελλάδας, «ακόμη πιο πέρα» από εκείνες που έκανε στην επιστολή που έστειλε την Πέμπτη (19/02/2015) στους εταίρους της στην ευρωζώνη, για να ζητήσει την παράταση του προγράμματος οικονομικής βοήθειας, ανέφερε η ίδια πηγή.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Πιερ Μοσκοβισί σχημάτισαν «μια τριάδα η οποία συζήτησε εναλλάξ με τον Έλληνα και τον Γερμανό υπουργό».

Επρόκειτο για μια «ασυνήθιστη σύνθεση, η οποία δείχνει τις δυσκολίες» του διαλόγου μεταξύ Σόιμπλε και Βαρουφάκη, «αλλά μπορεί να επιτρέψει να προχωρήσουμε», είναι η εκτίμηση της ελληνικής πλευράς, καθώς «όλοι θέλουν μια λύση» στο ελληνικό ζήτημα.

Σχετικές ειδήσεις