Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την υποβολή του νομοσχεδίου στις Βρυξέλλες

Newsroom Newsroom

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την υποβολή του νομοσχεδίου στις Βρυξέλλες

Ανοικτές παραμένουν οι ημερομηνίες για την υποβολή στο Brussels Group του νομοσχεδίου, το οποίο καταρτίζει η κυβέρνηση στη βάση της «λίστας Βαρουφάκη» για την ενδιάμεση συμφωνία με τους θεσμούς.

Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς δεν έχουν ακόμη κωδικοποιηθεί στην τελική μορφή τους.

«Προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο συγκεκριμένοι γίνεται στις προτάσεις και να υπάρξει μια νομική κωδικοποίηση τους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, αν και, όπως είπε, «όλοι έχουμε στο μυαλό μας τον χρόνο». Διερωτήθηκε δε, «εμείς προσπαθούμε να γίνει συγκεκριμένη συζήτηση, οι άλλοι το θέλουν;».

Ερωτηθείς τι θα γίνει σε ενδεχόμενο «κουρέματος» των εγγυήσεων από την ΕΚΤ, απάντησε ότι «έχουμε σχέδιο».

Πάντως, η ελληνική παρουσία στις Βρυξέλλες θα είναι ενισχυμένη, με τη συμμετοχή στη βελγική πρωτεύουσα και του Athens Group, ενώ εκτός του Brussels Group θα συνεδριάσει και το Euro Working Group (στις 18.00 ώρας Ελλάδας).

Επίσης στις 18.00, θα συνέλθει στο υπουργείο Οικονομικών η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης υπό τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved