ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σαπέν: Δεν υπάρχει πιθανότητα παράλληλου νομίσματος για την Ελλάδα

Σαπέν: Δεν υπάρχει πιθανότητα παράλληλου νομίσματος για την Ελλάδα

Όπως ξεκαθάρισε ο Γάλλος υπουργός οικονομικών, δεν υπάρχει ενδεχόμενο παράλληλου νομίσματος για την Ελλάδα ενώ τόνισε πως η χώρα και οι δανειστές της βρίσκονται πιο κοντά σε μία συμφωνία, προτού η Αθήνα ξεμείνει από ρευστό, στις αρχές Ιουνίου.

«Δεν υπάρχει plan B για την Ελλάδα. Δεν υπάρχει περίπτωση παράλληλου νομίσματος, υπάρχει μόνο ένα κοινό νόμισμα, το ευρώ», τόνισε ο Μισέλ Σαπέν στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης τύπου με τον Ισπανό ομόλογό του, Λουίς ντε Γκίντος, στη Μαδρίτη και λίγες ώρες και αφότου ο Γερμανός ομόλογός του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε -σύμφωνα το Bloomberg - είχε εκφράσει την άποψη πως θεωρεί αυξημένες τις πιθανότητες να υπάρξει παράλληλο νόμισμα στην Ελλάδα, σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής αντιπροσωπείας και των εταίρων αποτύχουν.

«Για εμάς, πρόκειται για πολιτικό ζήτημα. Δεν πιστεύουμε πως η Ευρωζώνη δημιουργήθηκε για να γίνει μικρότερη. Δημιουργήθηκε για να φέρει εμπιστοσύνη», πρόσθεσε.

«Κάθε εβδομάδα που περνά, καθιστά περισσότερο αναγκαία μία συμφωνία, ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ υπό συνθήκες που επιτρέπουν να κλείσει το προηγούμενο πρόγραμμα αλλά και να προλειάνει το έδαφος για ό,τι έπεται», είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος υπουργός οικονομικών.

Νωρίτερα, την Παρασκευή (22/5), κ.Σαπέν είχε τονίσει μέσω του Politico πως έχει σημειωθεί «σημαντική πρόοδος στη διαδικασία και τον τρόπο που διεξάγονται οι συνομιλίες».

Έδωσε δε, «ψήφο εμπιστοσύνης» στον Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «υπάρχει ένας άνθρωπος που πρέπει να επιτύχει κι αυτός είναι ο πρωθυπουργός. Οπότε, πρέπει να τον εμπιστευτούμε».

Σχετικές ειδήσεις