ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο χτύπημα Σόιμπλε: Προετοιμαζόμαστε για Grexit

Νέο χτύπημα Σόιμπλε: Προετοιμαζόμαστε για Grexit

Τη μη εξεύρεση λύσης για την Ελλάδα κατά το αυριανό (18/5/2015) Eurogroup, προεξοφλεί ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τραβώντας και πάλι το χαλί των διαπραγματεύσεων και δημιουργώντας εκ των προτέρων αρνητικό κλίμα.

ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Σύμφωνα με πηγές από τη γερμανική Βουλή (Bundestag), που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Σόιμπλε φέρεται να είπε ότι το Βερολίνο ήδη έχει θέσει επί τάπητος σχέδια για αποκλιμάκωση της κρίσης, εφόσον δεν επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο κ. Σόιμπλε δεν είναι καθόλου αισιόδοξος ότι θα κλείσει η συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές στις 30 Ιουνίου.

Δύο βουλευτές, τη μαρτυρία των οποίων επικαλείται το πρακτορείο, αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών στη Bundestag , ο Σόιμπλε τόνισε «τίποτα δεν έχει προετοιμαστεί ώστε να καταλήξουμε σε μια απόφαση αύριο»

Βάσει των ίδιων βουλευτών ο κ. Σόιμπλε «αποκάλυψε» ότι το Βερολίνο επεξεργάζεται σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης, εφόσον η Ελλάδα βρεθεί εκτός ευρωζώνης.

Επίσης, φέρεται ειπών ότι υπάρχουν ακόμη ελπίδες για λύση, απέκλεισε όμως αυτό να συμβεί κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Σχετικές ειδήσεις