ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεδρίαση της ΕΚΤ για τη ρευστότητα στην Ελλάδα

Συνεδρίαση της ΕΚΤ για τη ρευστότητα στην Ελλάδα

Συνεδριάζει σήμερα (22/06/2015) το ΔΣ της ΕΚΤ με θέμα την παροχή έκτακτης ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω του μηχανισμού ELA.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΚΤ συνεδριάζει για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με την αύξηση του ορίου χορήγησης ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω του Έκτακτου Μηχανισμού (ELA), πριν από το Eurogroup.

Ο καθορισμός της τηλεδιάσκεψης της ΕΚΤ πριν από το Eurogroup εκτιμάται ότι έγινε προκειμένου να μη δεσμεύσουν την κεντρική τράπεζα ενδεχόμενες αποφάσεις ή μη αποφάσεις των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ.

Την ίδια στιγμή η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στο BBC αναφέρθηκε στο θέμα της ρευστότητας λέγοντας: «Είναι ξεκάθαρο ότι χωρίς συμφωνία αργά ή γρήγορα, η έλλειψη ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα πάρει σοβαρές διαστάσεις. Δεν μπορεί να επικρατήσει η αβεβαιότητα. Αν όμως δεν υπάρξει συμφωνία και το ελληνικό κράτος χρεοκοπήσει αυτό θα έχει επιπτώσεις στο τραπεζικό σύστημα. Αλλά νομίζω ότι η σύνεση θα επικρατήσει και θα υπάρξει συμφωνία».

Σχετικές ειδήσεις