ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σαπέν: Στέρεες οι προτάσεις της Ελλάδας, αξίζουν προσοχής

Σαπέν: Στέρεες οι προτάσεις της Ελλάδας, αξίζουν προσοχής

Στην ανάγκη επίτευξης μιας συνολικής συμφωνίας για την Ελλάδα, εστίασε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, τονίζοντας ότι υπάρχει μάλιστα η δυνατότητα επίτευξής της πριν το τέλος της εβδομάδας.

«Υπάρχει η δυνατότητα να επιτευχθεί συμφωνία για την Ελλάδα πριν από το τέλος της εβδομάδας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σαπέν, σημειώνοντας πως χρειάζεται μια «συνολική και διαρκής συμφωνία».

«Αυτό που χρειαζόμαστε, είναι μια ολοκληρωμένη και διαρκής συμφωνία, όχι μια συμφωνία η οποία θα διαρκέσει λίγες ημέρες και η οποία απλά θα ωθήσει τα προβλήματα, τις δυσκολίες και τις αβεβαιότητες μέχρι τα μέσα Ιουλίου, τα μέσα Αυγούστου ή το τέλος της του έτους», υπογράμμισε επίσης ενώπιον του γαλλικού κοινοβουλίου, διευκρινίζοντας ότι το πρόγραμμα χρηματοδότησης πρέπει να καλύπτεται και πέρα του 2015.

Αφού ανέφερε, δε, πως η συμφωνία είναι αναγκαία για να δώσει στην Ελλάδα - η οποία έχει καταθέσει «στέρεες και σοβαρές προτάσεις που αξίζουν την προσοχή» - τη δυνατότητα να αναζωογονήσει την οικονομία της, κατέληξε: «Έχουμε απτά στοιχεία πάνω στα οποία μπορούμε να εργαστούμε μαζί με αποτελεσματικό τρόπο για την επίτευξη συμφωνίας. Τώρα πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά, να επαληθεύσουμε τα στοιχεία, να επαληθεύσουμε τα μέτρα. Χρειαζόμαστε μια τελευταία ώθηση την (Τετάρτη) το βράδυ, έτσι ώστε οι αρχηγοί κρατών να υπογράψουν τη συμφωνία. Αυτό είναι το χρονικό πλαίσιο που φαίνεται πιο λογικό και ότι μπορούμε να πετύχουμε».