ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειώσεις – σοκ! Τριπλό «ψαλίδι» σε κύριες και επικουρικές συντάξεις

Μειώσεις – σοκ! Τριπλό «ψαλίδι» σε κύριες και επικουρικές συντάξεις

Άμεσες αλλαγές στο ασφαλιστικό απαιτούν οι δανειστές που θέλουν οι πρόωρες συντάξεις να πάρουν τέλος, ενώ ζητούν περικοπή του ΕΚΑΣ νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό.

Κρατήσεις τριών μηνών (Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου) θα έχουν στη σύνταξη που θα πληρωθούν τον επόμενο μήνα 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι, από την εισφορά ασθένειας 6% η οποία ισχύει από 1ης Ιουλίου και επιβάλλεται αναδρομικά στις κύριες και επικουρικές που πληρώνονται στο τέλος Αυγούστου.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», από τις αναδρομικές κρατήσεις οι δικαιούχοι κύριας σύνταξης θα έχουν μειώσεις από 29,16 ευρώ έως και 180 ευρώ και από 26,94 έως 53,98 ευρώ στις επικουρικές, όπου η εισφορά 6% θα μπαίνει στα σημερινά καταβαλλόμενα ποσά.

Δηλαδή, οι κύριες συντάξεις θα «χάσουν» επιπλέον 2% το μήνα της ονομαστικής αξίας τους (πριν από τις άλλες κρατήσεις - περικοπές που επιβάλλονται από το 2010), ενώ η παρακράτηση του επιπλέον 6% το μήνα στις επικουρικές θα γίνεται στα καταβαλλόμενα ποσά ( μετά δηλαδή τις άλλες κρατήσεις). Οι σωρευτικές μειώσεις θα είναι ειδικά για το Σεπτέμβριο 6% στις κύριες (επιπλέον 2% Χ 3 μήνες) και 18% (6%Χ3 μήνες) στις επικουρικές και στο συνολικό εισόδημα από τις συντάξεις 12% κατά μέσο όρο, σύμφωνα με υπολογισμούς.

Σχετικές ειδήσεις