ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οργή στο Facebook: Δεν ξαναπληρώνω φόρους μέχρι να πληρώσουν οι εφοπλιστές

Οργή στο Facebook: Δεν ξαναπληρώνω φόρους μέχρι να πληρώσουν οι εφοπλιστές

Φωνή λαού... οργή θεού. Η απροθυμία και η καθυστέρηση που επιδεικνύουν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις στο μέγα θέμα της φορολόγησης των εφοπλιστών αποτυπώνεται πλέον και στα Social Media, αφού αρκετοί πολίτες διαμαρτύρονται και δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να πληρώσουν τους φόρους τους, αν δεν πληρώσουν πρώτοι οι εφοπλιστές.

Την ίδια ώρα που η ελληνική οικονομία αναζητεί απεγνωσμένα έσοδα και οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν νέους υπέρμετρους φόρους, οι Έλληνες εφοπλιστές, έχοντας καταθέσεις πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων στο εξωτερικό, φορολογούνται ελάχιστα, προκαλώντας το κοινό αίσθημα.

Ταυτόχρονα απειλούν τις εκάστοτε κυβερνήσεις ότι θα κατεβάσουν την ελληνική σημαία από τα καράβια τους.

Παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες των κυβερνήσεων για ισότιμη φορολόγηση του εφοπλιστικού κεφαλαίου και των κερδών του, κανένας μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να τους υποχρεώσει να πάνε στο... ταμείο.

Ακόμα και η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ., παρά τις διαβεβαιώσεις ότι «θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο» και ότι θα μπει «τέλος στην ασυλία των ολιγαρχών» δεν κατάφερε να κάνει απολύτως τίποτα, ενώ επέδειξε τραγική καθυστέρηση στην επίλυση αυτών των ζητημάτων.

Θυμίζουμε ότι τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος δεν έχαναν την ευκαιρία σε δημόσιες δηλώσεις τους να υπόσχονται: «θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα»...

Εκ των πραγμάτων διαπιστώθηκε πως όλο αυτό, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα αφού στην πράξη κανείς δεν διέθετε την πολιτική βούληση να αγγίξει τις «ιερές αγελάδες» της ελληνικής οικονομίας.

Σε όλη την Ευρώπη είναι πλέον γνωστό αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα

Η ολιγωρία της προηγούμενης ελληνικής κυβέρνησης έγινε πολλές φορές σημείο έντονης κριτικής και από Ευρωπαίους ηγέτες.

Την ώρα που ο ελληνικός λαός στενάζει υπό το βάρος των μνημονίων και της φορολογικής λαίλαπας, ακόμα και η προηγούμενη αριστερή κυβέρνηση γέμισε τα κρατικά ταμεία με δυσβάστακτους φόρους που επέβαλε σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

Ξεπερνά κάθε όριο παραλογισμού το γεγονός ότι οι φτωχότεροι Έλληνες φορολογήθηκαν κατά 337% ενώ οι εύποροι μόνο κατά 9%!

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχει καλέσει αρκετές φορές τις ελληνικές κυβερνήσεις να εντοπίσουν και να τιμωρήσουν τους πλούσιους Έλληνες που φοροδιαφεύγουν, ο Αυστριακός καγκελάριος, Βέρνερ Φάινμαν, σε συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα, ζήτησε δημοσίως «να πληρώσουν τους φόρους τους και οι πλούσιοι Έλληνες», εννοώντας φυσικά και τους εφοπλιστές ή κυρίως τους εφοπλιστές. Υπάρχουν δεκάδες ανάλογες δηλώσεις από την αρχή της κρίσης έως τώρα.

Η οργή ξεσπά στο Facebook

Ο λαός από τον οποίος συνεχώς ζητούνται όλο και περισσότεροι φόροι, όλο και μεγαλύτερες μηνιαίες δόσεις αντιδρά με όλους τους δυνατούς τρόπους. Ένας από αυτός είναι και τα social media.

Εδώ και λίγες εβδομάδες έχει δημιουργεί σελίδα στο Facebook με την ονομασία «Δεν πληρώνω μέχρι να φορολογηθούν και οι εφοπλιστές». Μάλιστα έχει μεγάλη απήχηση, καθώς περισσότεροι από 5.000 πολίτες έχουν κάνει like στη σελίδα:

Δεν ξαναπληρώνω φόρους μέχρι να πληρώσουν φόρους και οι εφοπλιστές

Ο κόσμος αντιδρά και αντιστέκεται σε αυτή την τεράστια αδικία. Η κοινωνία είναι πλέον καζάνι που βράζει. Δεν αντέχει να πληρώνει ο ίδιος φόρους και να μην του φτάνουν τα χρήματα για να βγάλει το μήνα και οι εφοπλιστές να παραμένουν στο απυρόβλητο. Είναι άδικο, παράλογο και δικαιολογίες δεν υπάρχουν.



Σχετικές ειδήσεις